Sport

ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРВАЦИ СРБИЈЕ У КОШАРЦИ

Данас је у Економској школи одржана коференција за медије на којој је представљена кошаркашка екипа која је освојила прво место на републичком такмичењу. Такмичење је одржано у Параћину 21. и 22. марта.

– Турнир је био одлично организован, а све екипе су биле изузетно квалитетне и сваки меч је обиловао узбуђењима. Најлакше смо савладали у првом колу Гимназију из Лесковца, затим 10. Београдску гимназију “Михајло Пупин“. То је већ био много тежи меч. Најтеже је било у сусрету са Спортском Гимназијом из Београда, коју смо победили после два продужетка. Финале са Економском школом из Суботице обиловао је узбуђењима и њихов отпор је сломљен тек у финишу. Честитам свим мојим саиграчима на борбености и залагању, професорки Јелени Кандић на сјајном вођењу екипе и читавом колективу Економске школе на подршци и разумевању – рекао је капитен Алекса Крсмановић.

– Нисам очекивао да ћемо победити, али сам знао да ћемо дати све од себе. Тако је и било. Можда нисмо били најјача екипа, али смо свакако били најхрабрији и то је одлучило победника – био је кратак, у објашњењу шта је пресудило, Светолик Младеновић.

Тренер екипе Јелена Кандић, професор спорта и физичке културе, објаснила је како је екипа стигла до учешћа на овом турниру:

– Најуспешнији смо били на општинском, окружном и међуокружном такмичењу. Екипе су на Републичком биле подељене у две групе по четири, а првопласиране су играле финале. Морам да поменем да су наше девојке стигле до међуокружног, али су због лошег суђења елиминисане из даљег такмичења.

Иако сви чланови победничке екипе тренирају у неком од чачанских клубова, требало је уиграти екипу, а услови за то су били неадекватни.

–  Ово је највећи успех наше школе који смо постигли у изузетно лошим условима. Школа нема своју салу, па смо имали мало термина за тренинг, а она је често била хладна. Тренирали смо између две смене у “Соколани“  – рекла је Јелена.

Победничка екипа  играла је у овом саставу: Срђан Крсмановић, Јован Бабовић, Матија Драгићевић, Алекса Крсмановић, Александар Пејовић, Иван Петровић, Марко Гороњић, Рајко Радивојевић, Лука Крупниковић, Светолик Младеновић. На жалост, они неће моћи наредне године да бране титулу, јер су сви ученици трећег разреда, а пропозиције налажу да ученици завршне године не могу да играју на овим такмичењима.

В. Д.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.