Društvo

ПРЕДСТАВЉЕН КОНЦЕПТ ИНТЕРНЕТ РОБНЕ КУЋЕ

 

ПРОФИТ НА РАСПОЛАГАЊУ ЈАВНОСТИ

Социјално предузеће „Царпе Дием“ (Убери дан), као једна од фирми развојног центра Научно технолошког парка Чачак, у уторак је представило концепт интернет робне куће. За разлику од других, ова интернет продавница има обавезу да 100 одсто профита стави на располагање јавности, за активности од значаја за шире окружење. Поред тога, по специјалном методу, прави се место сигурне куповине, са различитим, изузетно значајним погодностима за купце и са разноврсном понудом производа, рекао је Иван Миловановић, оснивач Удружења – социјалног предузећа „Царпе Дием“.

– Овај концепт интернет продавнице потпуно је транспарентан, јавност, медији, Надзорни одбор и привредници имају увид у финансијску документацију. Користећи савремене механизме у свету интернет технологије, на другачији начин се обраћамо циљној групи, купцима и привредницима. Реч је о посебној области пермакултуре, о организовању животног простора у складу са законима природе. Она истовремено обезбеђује уштеду, функционалност и комфор који се данас постављају као захтеви савременог друштва. На овај начин покушавамо да предузетништву вратимо онај дух који је раније имао, да буде у интересу опште добробити, а не само у циљу заштите интереса појединца, или евентуално државе. Систем је потпуно заштићен од самовоље било ког појединца, а може да буде од велике користи за све учеснике – нагласио је Иван Миловановић.

Представљање овог концепта било је намењено појединим фирмама које су потенцијални оглашивачи својих производа, али и прилика осталим привредницима и физичким лицима да сазнају шта интернет продавница нуди, шта ће допринети да сервис брже добије жељени облик и испуни сврху друштвене одговорности. Осим погодности за купце, јер ће интернет робна кућа имати највише поизвода намењених физичким лицима, велике су предности и за привреднике, јер нема трошкова оглашавања, закупа кирије, као у свакој продавници. Према речима Миловановића, привредници имају могућност да се на овај начин представе тржишту, физичким лицима, а у перспективи чак и правним лицима:

– Овај концепт обједињује предности три сектора, привредног, цивилног и интернет технологије. Он је уједно и профитан и друштвено одговоран. Идеја је да се створи самоодрживи механизам који ће обезбедити финансије и остале ресурсе потребне за активности које су значајне за шире окружење.

Удружење „Царпе Дием“ је најмлађи станар Научно технолошког парка и прва фирма која припада категорији социјалних предузећа.

– Интернет робна кућа је неминовност, јер грађани све више купују преко интернета. Ова интернет робна кућа ће бити специфична по томе што је локална и што ће наше фирме моћи да пласирају своје производе преко овакве продавнице. Поред тога, поспешиће развој културе куповине преко интернета, повећати поверење у електронску трговину, плаћање и допремање робе. Добро је и то што ће грађани моћи да коментаришу квалитет робе. Желимо да помогнемо да се ова идеја развије и заживи на нашем тржишту, а не сумњам у добар резултат и успех Ивана Миловановића и његовог тима – рекао је Мирко Пешић, в.д. директора Научно технолошког парка Чачак.

Н. Р.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор