Društvo

ПРЕД ЧАЧАНСКОМ ПУБЛИКОМ – “Србски православни појци”

18342661_401055073627486_5205683230679846823_nКОНЦЕРТ У ДОМУ КУЛТУРЕ

“ПОЈЦИ” ПРЕД ЧАЧАНСКОМ ПУБЛИКОМ

 

Акапела састав “Србски православни појци” одржаће концерт у Чачку, у Дому кулуре 14. маја. Концерт најпопуларнијег акапела састава у Србији почиње у 19 часова, а улаз је бесплатан.

“Србски православни појци” су састав из Београда који се бави очувањем српске традиционалне музике. У свом репертоару негују песме првенствено духовног, националног и етно карактера.

“Појци” постоје од 2011, када су четири пријатеља, колеге са Tеолошког факултета решили да даром за песму који поседују, улепшају црквена богослужења. Како је идеја расла, ширио се спектар песама. Како је расло ангажовање овог састава, тако се и број чланова повећавао. “Појци” данас броје десетак чланова, међу којима су и три девојке. Великим трудом и залагањем постали су незаобилазан део многих световних окупљања, а то препознаје и Његова светост патријарх српски Иринеј, који је 2013. дао благослов за њихов даљи рад на очувању српске музике.

Први солистички концерт у Београду “Појци” су одржали 2014, у холу Народне банке Србије, који је изузетно запажен, а у круговима познавалаца ове врсте музике оцењен је као један од најквалитетнијих и најразноврснијих. Тим концертом обележили почетак свог још посвећенијег и још ангажованијег рада. У периоду који је иза нас они су додано обогатили свој репертоар за који се данас сасвим сигурно може рећи да је, сем разноврсности, постао и репертоар који велики број песама можда и једини чува од заборава. Свој други велики београдски концерт су одржали крајем 2015. године у Коларчевој задужбини. Концерт је оборио све рекорде досадашње посете Задужбине (преко 1.350 људи). Од реализованих пројеката издвајају се: снимање ЦД-а за обнову манастира Ступови, као и снимање ЦД-а са корачницама за Војску Републике Србије чиме је обновљена традиција певања током марширања. Петогодишњи јубилеј прославили су концертом у пуној дворани Дома синдиката 26. новембра 2016. године.

Слава ”Србских православних појаца” су Света Тројица – Духови, јер све што раде, раде у славу Божију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.