Aktuelno Društvo

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЕЛЕКТРОНСКЕ УПРАВЕ

У просторијама Моравичког управног округа, у среду је одржана презентација електронске управе у раду органа локалне власти, у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе
Представницима локалних самоуправа Моравичког управног округа и начелницима управних округа Шумадијског, Рашког, Златиборског, Колубарског, Расинског и Мачванског региона објашњено је на који начин се уводи електронска достава материјала за седнице скупштине и већа, електронско гласање, као и посебан портал, којим се обезбеђују директни преноси са седница.
– Пратећи ову четврту индустријску револуцију, Србија крупним корацима граби напред. Жеља нам је да све оно што је модерно, економично и ефикасно буде примењено – рекао је Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.


Слободан Јоловић је истакао да ће на овај начин, локалне самоуправе у Моравичком округу, током свог четворогодишњег мандата, уштедети око седам милиона динара. Осим финансијске уштеде, примена ИТ технологије у раду служби локалне самоуправе обезбеђује и јавност у раду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.