Društvo

Преко 7.800 пријава за ИТ обуке

Обавештавамо јавност да је завршен конкурс за бесплатне специјалистичке информатичке обуке Националне службе за запошљавање. Укупан број исправних пријава је 7.859.

Највећи број пријављених кандидата који су испунили услове је са подручја Београда, њих 2.963, затим са подручја Новог Сада – 826, следе Ниш са 821 и Крагујевац са 471 кандидатом.

Највеће интересовање је исказано за обуке за Java програмирање (3.378 кандидата), затим за Front-End Web програмирање (2.211), за обуке за Web апликације (913), обуке за PHP програмирање (532), обуке за .NET програмирање (525) и за JavaScript (300).

Ово је до сад највеће интересовање за обуке које спроводи Национална служба за запошљавање.

Програм специјалистичких информатичких обука представља наставак успешно спроведеног пројекта Владе Републике Србије, који је у 2017. покренуо Министарски савет за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

Следећа фаза је одабир кандидата, у оквиру које се ће се вршити психолошко тестирање и провера знања енглеског језика, које спроводи Национална служба.

У наредној фази селекције ће извођачи обукa тестирати основно познавање рада на рачунару.

Први циклус информатичких обука почиње у септембру у 10 градова у Србији.

 

            ПРЕС НСЗ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.