Društvo

ПРИКУПИЛИ 15.000 ЕВРА ЗА НОВИ АСФАЛТ

ИНИЦИЈАТИВА ГРАЂАНА

Станари Улице 500 у насељу Љубић још од 1978. године чекају да она буде асфалтирана. Напокон су решили да преузму ствар у своје руке и за данашње време сакупили невереватних 15.000 евра и финансирали асфалтирање. Нови асфалт “прекрио” је око 250 метара и сада пристојан прилаз до својих дворишта има око 60 домаћинстава.

Према речима Мирослава Зарића, који иначе живи у Француској, грађани који живе у овој улици организовали су, како он каже, иницијативни одбор, на коме су договорили све око финансирања. Неколико њих који живе у дијаспори издвојили су највећи део новца, остали су дали колико су могли, а било је и оних који нису, али им главни “финансијери” наравно ништа не замерају.

– Један наш комшија који живи у Аустралији је дао 4.200 евра, немачки пензионер 2.700, а ја 1.600 евра. Остало су прикупили други грађани, а било нам је потребно око 15.000 евра. Било је и оних који су поклонил
и своју земљу, како би њихов план могао да се реализује – прича Мирослав.

Он је изразио захвалност директору “Градца”, који им је пружио сву потребну логистичку и административну подршку.

– Много је лепше ходати асфалтом, имамо коректни прилаз двориштима и сад нам улица лепо изгледа – закључује Мирослав.

Улица сада има комплетну инфраструктуру и њени становници очекују да Град настави њено одржавање. Мирослављева идеја је да јој нови назив буде Улица Сунца, јер је осунчана од раног јутра до касно увече.

И. М.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.