Aktuelno Grad

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА КАРАЂОРЂЕВИЋ У ПОСЕТИ ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ

ДОНАЦИЈЕ ЗА ОПЕРАЦИОНИ БЛОК

Чачанску Болницу су данас посетили Њено краљевско височанство принцеза Катарина Карађорђевић и Даглас Џексон, председник америчке Фондације Projekt C.U.R.E, једног од највећих светских дистрибутера дониране медицинске опреме, који заједно са Фондацијом принцезе Катарине помаже здравствене установе и у Србији.

Састанак менаџмента чачанске Болнице, принцезе Катарине Карађорђевић и др Џексона уговорила је Марушка Топаловић, председница Удружења пословних жена „Надежда Петровић“. Састанак је био радан, како би менаџмент Болнице др Џексону презентовао која је то опрема која је нашој здравственој установи најпотребнија. Како је рекла др Славка Драгутиновић, заменица директора Болнице, приоритет је операциони блок и његова пратећа медицинска опрема.

– Потребни су нам нови стерилизатори, јер користимо оне из 1981. године, имамо потребу и за ултразвучном дијагностиком, како за рендген ултразвуком, тако и за ултразвучним апаратима разних хируршких грана – рекла је др Драгутиновић.

– Наша пријатељица Марушка нам је говорила да треба да дођемо у Чачак и видимо вашу болницу. Са нама је један „поклон од Бога“ – др Џексон. Он је донирао више око два милиона долара ове године здравственим установама у Србији – рекла је принцеза Катарина.

Доктор Даглас Џексон је изразио задовољство што је у Чачку, али и што сарађује са Фондацијом принцезе Катарине Карађорђевић и на тај начин помаже здравствени систем у Србији.

– Пре било какве донације, било где, увек вршимо процену да видимо шта је потребно.  Не можемо све да обезбедимо, али оно што вам је најпотребније донираћемо принцези, а она вама – рекао је др Џексон. Након радног састанка, велики донатор је посетио операциони блок, како би сагледао потребе које му је менаxмент чачанске Болнице предочио.

Иначе, Projekt C.U.R.E. је међународна организација за пружање помоћи, са седиштем у Денверу, Колорадо, са 20 центара за дистрибуцију и сакупљање широм Сједињених Америчких Држава, и највећи је светски дистрибутер дониране медицинске опреме. Од 1987. године, донирали су више од 550 милиона долара у опреми и медицинским програмима којима помажу сиромашнима у 134 земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.