Društvo

ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗА ЧЛАНИЦЕ БАЛЕТСКОГ СТУДИЈА ДОМА КУЛТУРЕ “ФОРЦЕ”

ЧАЧАНСКЕ БАЛЕРИНЕ БРИЉИРАЛЕ У РИМУ

Са Међународног такмичења у класичном и модерном балету “Роме фест инфо данце 2018” у Италији, младе балерине донеле седам првих награда

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић у уторак је у свом кабинету организовао пријем за балерине балетског студија Дома културе “Форце”, које су учествовале на Међународном такмичењу у класичном и модерном балету “Роме фест инфо данце 2018” у Италији, где је седам њихових кореографија стручни жири прогласио првонаграђеним. У изузетно јакој конкуренцији балетских студија широм Европе, 40 балерина из Чачка наступило је у различитим узрасним категоријама. Манифестација је окупила око 300 учесника балетских група из Италије, Румуније, Мађарске, Хрватске и Португала, а Чачанке, предвођене наставницом класичног балета Иваном Дуњић, биле су једини српски представник.

– Након Мајамија, где смо заиста оправдали сва очекивања и веома успешно учествовали у шоу програму, уследио је “Роме фест инфо данце”, где смо са седам кореографија освојили седам првих места и једну специјалну награду. Морам да се похвалим да је ученица Гала Памучар, која је четврти разред Балетске школе “Лујо Давичо”, издвојеног одеqеwа у Чачку, у мојој класи, освојила прву трећу награду на Републичком такмичењу балетских школа у Новом Саду, а недавно је на балетском фестивалу у Београду, такође освојила прву трећу награду, са варијацијом “Плава птица” – подсетила је Ивана Дуњић.

Чачанске балерине, ученице Балетске школе “Лујо Давичо”, срећне су што су на првом такмичењу у иностранству успеле да у великој конкуренцији надмаше све балетске групе и освоје седам првих награда. Осим што су бриљирале, на такмичењу у Риму су се и веома лепо провеле и дружиле. Ово искуство, како кажу, заувек ће остати у њиховом памћењу.

Градоначелник Тодоровић је честитао балеринама на постигнутим резултатима и поручио да ће се локална самоуправа потрудити да у будућности обезбеди још боље услове за рад Балетске школе. Балерине су захвалиле градоначелнику на пријему и подршци коју добијају од Града Чачка. Младим балеринама предстоје припреме за годишње испите и концерт који ће бити одржан 4. јуна, у великој сали Дома културе, у 20 часова, где ће се представити класичним и атрактивнијим кореографијама.

Н. Р.

 

Оставите одговор