Aktuelno Grad

Проглашена ванредна ситуација и у Кулиновцима

На заседању Штаба за ванредне ситуације, у среду, 18. јула, донета је одлука да се и на подручју Месне заједнице „Кулиновци“ прогласи ванредна ситуација, због штете настале услед невремена. Иначе, још у јуну је због елементарних непогода проглашена ванредна ситуација у 28 месних заједница. Током последњих падавина, највише штете су претрпела насеља Кулиновци, Лозница, Трнава и Атеница, подсетио је начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић. Он је рекао да су од 7. јула па до среде стигле 104 пријаве за штету, од тога су 93 поднела физичка лица, а 11 правна, док је 25 захтева поднето за штету на пољопривреди. За сада се не може рећи о ком износу је реч, јер су комисије још увек на терену, напоменуо је Зечевић.

Јединицама Цивилне заштите за сада је приоритет уређивање дела корита Атеничке реке, како би се елиминисало растиње које прави проблеме.

– Најбитније је смо почели дезинфекцијом, тако да је дезинфиковано више од 90 одсто објеката који су поплављени прошлог пута. Данас смо Заводу за јавно здравље доставили списак за месних заједница на чијем подручју је било домаћинстава која су претрпела штете након последњих поплава- рекао је Зечевић. Он је поново позвао све грађане да пријаве штету у писарници Града, на шалтерима 10, 11, 12, који раде понедељком, средом и петком од 7 до 17 часова, а уторком и четвртком до 15 часова.

Оставите одговор