Aktuelno Grad

Програм за регулисање свих критичних тачака на сливу Западне Мораве

Међународни дан смањења ризика од елементарних непогода, обележен је данас и у Чачку. Највише се говорило о мпрограму смањења ризика од катастрофа слива Западне Мораве, јер смо сви сведоци онога што се десило пре скоро пет година и последица које су за собом оставиле поплаве.

Горан Пузовић, директор „СРБИЈА ВОДА“ истакао је да је одговор државе био брз, преко Канцеларије за јавна улагања, јавних предузећа, Града Чачка и свих других општина у сливу Западне Мораве. Он је рекао да су отклоњене све критичне тачке, а  за санацију свих оштећених делова држава је издвијила милијарду и шесто динара и најавио нове радове.

– За двадесетак дана отвориће се три нова градилишта у Чачку, и из прогтрама пословања „СрбијаВода“ финасирађемо заштитни зид поред Борчеве хале. Тамо где будемо могли, саградићемо зид, а биђе и око 40 метара монтажне ограде. Почеће и изградња система за наводњавање, очекујемо да почетком године распишемо тендер, а новац је обезбеђен из кредита Абу Дабија. Први део је реконструкција првих пет километара главног, постојећег канала, а изградња нас очекује на шест, седам кракова који ће довести воду до сваке парцеле. Очекујемо да то све буде готово до 2020. године – рекао је Пузовић. Он је нагласио да је за цео слив Западне Мораве најбитнија студија за заштиту великих вода у сливу Западне Мораве, која би у наредних годину дана требало да покаже све оно што би требало да се уради  у наредних пет или десет година,  како бисмо живели пуно безбедније.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.