Aktuelno Društvo

Пројекат „Руке чаробнице“ у Нарадном музеју

У оквиру јавног конкурса за  доделу средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса у 2018. години града Чачка Удружење  хранитеља Моравичког округа „Детелина са четири листа“ je у сарадњи са Народним музејом Чачак добило средства за реализацију пројекта „Руке чаробнице“.

   Од 16. до 26. августа 2018. године , у дворишту Народног музеја Чачак петнаест учесника, деца школског узраста   (од 7 до 15 година ) смештена у хранитељске породице, ће имати прилику да се упозна са три различита заната, украшавањем медењака,  украшавањем предмета од дрвета и израдом лутака од текстила. У првом делу радионице учесници ће бити упознати са Сталном поставком Народног музеја Чачак у Конаку Јована Обреновића и занатском прошлошћу града као и са предметима из Етнолошке збирке Музеја.

У другом делу радионица  уз помоћ едукатора и водитеља радионица имаће прилику да се упознају са различитим материјалима и упознају

технике израде и украшавања предмета од тих материјала.

Радионицом ће координирати Драган Стојић, председник удружења

хранитеља  Моравичког округа „ Детелина са четири листа“.

Радионице ће водити Ивана Ћирјаковић, виши кустос етнолог-антрополог у  Народном музеју Чачак и Снежана Јефтић, дефектолог и едукатор.

Учесници радионице ће имати прилику да израде више различитих предмета ,

а на крају рада радионице имаће прилику да израђене предмете прикажу публици на изложби у Галерији Народног музеја Чачак.Реализацијом овог пројекта учиниће се велики напредак у погледу социјализације и интеграције ове популације у заједницу као и стицање  навике посете установама културе и њиховим програмима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.