Društvo

ПУ „Моје детињство“ презентовала пројекат „Зелена јабука“

Предшколска установа “ Моје детињство“ је данас у вртићу „Мали капетан“ презентовала пројекат „Зелена јабука“ из области заштите животне средине, који се последњих година реализује у предшколским установама. Реализација пројекта траје годину дана, након чега се предаје следећој предшколској установи. Чачани су „Зелену јабуку“ добили од предшколске установе из Чајетине, а предаће је Новосађанима.


Предшколска установа „Моје детињство“ је током 2016/17.године радила на промовисању позитивних ставова према животној средини, природи и здравом начину живота, кроз мање тематске пројекте на нивоу свих једанаест објеката установе. Реализоване су бројне еко активности са децом и њиховим породицама, као што су уређење еко башта, еколошке патроле, еколошке радионице, излети малих планинара, еко карневали, позоришне представе, истраживачке активности.


– Пројекат је значајан јер смо га креирали са својим ресурсима и у складу са потребама заједнице. Деца су уживала у свакој од акција, а основни циљ нам је био да их научимо на које све начине може да се чува животна средина. Да ли су научили, видећемо када ови малишани порасту – рекал је директорка ПУ „Моје детињство“ Сузана Симеуновић.
У реализацији пројекта „Зелена јабука“ Предшколској установи су помагали представници градске управе, јавних предузећа и установа, удружења грађана, као и појединци.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.