Aktuelno

ПЧЕЛИЧИНЕ НОВЕ КЊИГЕ ЗА МАЛЕ НАВИЈАЧЕ

Издавачка кућа Пчелица објавила је две илустроване књиге „Мали звездаш“ и „Мали партизановац“, аутора Горана Марковића и илустратора Младена Анђелковића, уз подршку фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан.

Годинама уназад сведоци смо честих сукоба навијача и инцидената, посебно на фудбалским утакмицама, на стадионима и изван њих. Такве негативне друштвене појаве се нажалост сузбијају тренутно и у ситуацијама када се већ догоде трагедије са великим последицама. Свима је јасно да је неопходно радити на превенцији да би се код младих људи уклањали облици таквог понашања.

Један од начина превенције је свакако едукација најмлађих и први пут се код нас једна издавачка кућа за децу ангажовала да се путем књига бави том осетљивом тематиком, а посебно код најмлађих.

Из Пчелице нам објашњавају да су поменуте две књиге намењене деци која се тек уводе у свет спорта и подложна су разним утицајима. Књиге паралелно прате два дечака и њихове породице које навијају за супарничке клубове, али их то не спречава да поред навијачких страсти буду пријатељи и поштују једни друге.

Васпитни циљ ове две симпатичне навијачке почетнице је да код најмлађих читалаца развијају толеранцију и осећај поштовања и уважавања навијача различитих спортских клубова. Кроз различите ситуације у причама о малом звездашу и малом партизановцу деца ће бити подстакнута да разграниче право навијање од хулиганства и пронаћи ће основне информације о својим омиљеним клубовима.

Важно је нагласити да се постепеним и малим корацима мењају устаљени негативни модели понашања, па тако и ове две Пчеличине књиге имају за циљ да ненаметљиво поруче деци, али и одраслима, да су пријатељство и разумевање вредности које нас чине бољим људима.

Фудбалски клубови Партизан и Црвена звезда показали су разумевање и одговорност пружањем моралне подршке Издавачкој кући Пчелица за објављивање поменутих књига на чијим корицама се налазе и грбови поменутих тимова. Део књига фудбалски клубови и Пчелица ће поклонити својим највернијим малим навијачима, а књиге се могу набавити у свим већим књижарама и у интернет продавници Издавачке куће Пчелица.

 

 

Оставите одговор