Društvo

РАДИОНИЦЕ ЗА ОНКОЛОШКЕ БОЛЕСНИКЕ

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ “ОГЛЕДАЛА” И “ЗДРАВОГ ДУХА”

Катарина Милићевић Бараћ на радионици у Овчар Бањи

Почетком септембра планирана је терапијско-едукативна радионица за онколошке болеснике, а на иницијативу Катарине Милићевић Бараћ, која је пре осам година оболела од канцера. Овај заједнички пројекат Центра за лични раст и развој “Огледало” и Удружења “Здрав дух” финансира Град Чачак.

– За онколошке болеснике, нажалост, важи правило – “ако сте последњи у крду, онда сте препушени лаву”. У Чачку не постоји Удружење оболелих од рака, као ни психолошко саветовалиште, не само за нас оболеле, већ и за наше породице, које најчешће не знају како да нам помогну. А то је веома значајно у нашој борби. Сваке године у Србији евидентира се око 3.800 жена оболелих од канцера дојке, од тога више од половина умре. Можда треба мењати неке процедуре лечења… – наводи Катарина само неке од потешкоћа са којима се сусрећу ови болесници.

Пре десетак година у оквиру ПД “Каблар” основано је Удружење “Здрав дух”, са циљем реализације пројеката хуманитарног карактера. Пројекти су намењени, пре свега, корисницима специјализованих установа, центара за социјални рад, старим, немоћним и многим другим, који су због савременог темпа живота, на неки начин, на маргинама интересовања друштва и често су ускраћени за неке наизглед обичне ствари.

Двомесечне радионице ће бити организоване у Чачку, а о тачном времену и месту читаоци “Чачанског гласа” биће благовремено обавештени.

В. Т.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.