Aktuelno Društvo

РЕЗУЛТАТИ ДИСОВОГ ПРОЛЕЋА ЗА ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

РЕЗУЛТАТИ ЗА ОСНОВНЕ  ШКОЛЕ

На конкурс за литерарне радове ученика основних школа Моравичког округа расписан у оквиру 55. Дисовог пролећа, стигла су 264 рада из 25 основних школа: „Милица Павловић” „Филип Филиповић”, „Др Драгиша Мишовић”, „Свети Сава”, „Ратко Митровић”, „Вук Караџић” и „Танаско Рајић” из Чачка, „Владислав Петковић Дис” из Заблаћа, „Божо Томић” из Пријевора, „Ђенерал Марко Ђ. Катанић” из Бреснице, „Милан Благојевић” Лучани, издвојено одељење из Крстаца, „Котража” из Котраже, „Марко Пајић” из Виче, „Академик Миленко Шушић” из Гуче и издвојеног одељења из Ртију, „Милинко Кушић” из Ивањице, „Сретен Лазаревић” из Прилика, „Мићо Матовић” из Катића и издвојених одељења из Мочиоца и Равне Горе, „Свети Сава” и „Десанка Максимовић” из Горњег Милановца, „Иво Андрић” из Прањана и издвојених одељења из Каменице и Коштунића.

          Жири наставника српског језика: Оливера Лабудовић (ОШ „Филип Филиповић”, Чачак), Ружа Пурић (ОШ „Свети Сава”, Горњи Милановац) и Драгиша Нешковић (ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанић”, Бресница), одлучио је да прву награду за поезију, за млађи узраст понесе Илија Сретеновић, IV3, ОШ „Академик Миленко Шушић” из Ртију, за песму „Прва љубав”. Друга награда припала је Вулу Радуловићу, IV4, ОШ „Милан Благојевић” из Крстаца, за песму „Моје село Крстац”. Трећа награда није додељена. За прозни рад под називом „Не бисте ми веровали” прву награду освојила је Маша Перуничић, IV2, ОШ „Филип Филиповић”, а другу Сања Чоловић, III4, ОШ  „Др Драгиша Мишовић”, за рад „Свет чудеса”. Трећу награду деле Нађа Поповић, II1, ОШ „Вук Караџић”, за рад „Зимска бајка”, и Ема Кос, III разред, ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанић”, за текст „Ја сам стаклена девојчица”.

          У области поезије за старији узраст прву награду понео је Урош Тишма, V4, ОШ „Др Драгиша Мишовић”, за песму „Када речи заболе”. Друго место освојио је Виктор Бојовић, VII1, ОШ „Сретен Лазаревић”, за песму „У дому је најлепше”, а треће Наталија Богдановић, V2, ОШ „Владислав Петковић Дис”, за песму „Реци да ме волиш”. Прву награду за прозни рад понела је Сташа Поповић, VIII3, ОШ „Свети Сава” Горњи Милановац, за текст „Када се сретну пут и храст”. Другу награду деле Андреа Икодиновић, VI1, ОШ „Академик Миленко Шушић” Гуча, за рад „Шта то шапуће увело лишће”, и Теодора Богићевић, V1 ОШ „Танаско Рајић” за текст „Разговор Милутина Миланковића и Николе Тесле”. Треће место освојила је Кристина Караџић, VIII1, ОШ „Марко Пајић”, за рад „Одрастање”.

        Једногласном одлуком жири је похвалио ОШ „Мићо Матовић” из Мочиоца за прво учешће на конкурсу са већим бројем квалитетних радова, као и ОШ „Сретен Лазаревић” из Прилика за 45 поетских и прозних радова.

       Награде ће младим ауторима бити уручене на традиционалним лирским сусретима у ОШ „Владислав Петковић Дис” у песниковом родном Заблаћу, у четвртак, 24. маја 2018. године у 12 часова.

РЕЗУЛТАТИ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ 

На Kонкурс за литерарне радове ученика средњих школа раписан поводом 55. Дисових свечаности, стигао је 121 поетски и прозни рад из осам средњих школа Моравичког округа: Гимназије, Економске, Прехрамбено-угоститељске,Техничке и Машинско-саобраћајне школе из Чачка, Гимназије из Ивањице, Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца и из Средње школе „Драгачево” из Гуче.

            Жири у саставу: Биљана Ајдачић (Гимназија, Ивањица), Неда Пуношевац (Средња школа „Драгачево”, Гуча) и Сања Перовановић (Медицинска школа, Чачак) одлучио је да прву награду за поезију понесе Невена Радосављевић, ученица IV2 разреда Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца, за песму „Ко да одоли јуришу својих мисли”. Друга награда припала је Зорани Шарчевић, IV3, Гимназија из Ивањице, за песму „Несаничар”, а трећа Анђели Миловановић, ученици IV2 разреда Гимназије из Чачка, за песму „Човек у води”.

           За већи број квалитетних поетских радова, жири је похвалио Теодору Даниловић, ученицу I2 разреда Гимназије из Ивањице.

          Прву награду у области прозе добио је Ђорђе Новковић, II7, Гимназије из Чачка, за рад „In God We Trust”. Друга награда припала је Симони Дмитровић, ученици IV4 разреда Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца, за текст „Разговори са собом”, а трећа Софији Димитријевић, II7 Гимназије из Чачка, за рад под називом „Мисли дебелог одраза”.

         Жири је једногласно похвалио Гимназију из Чачка за највећи број квалитетних радова, приспелих на конкурс.

         Ауторима најбољих радова награде ће бити уручене у ОШ „Владислав Петковић Дис” у Заблаћу, у четвртак, 24. маја 2018. године у 12 часова.

 

                     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.