Srbija

Реклама Србије као туристичке дестинације и на Би-Би-Сију

У 2017. години очекујемо три милиона туриста, од којих ће 1,6 милиона чинити домаћи туристи, а највише странаца ће доћи из земаља региона и Русије, каће министар Расим Љајић.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је интересовање за ваучере у првих неколико дана у 2017. години дупло веће него у истом периоду прошле године, те да се у овој години очекује рекордан број туриста у Србији, око три милиона, од којих ће 1,6 милиона бити домаћи.

Скијаши на Копаонику

Скијаши на Копаонику

„Очекујем до краја недеље да се изда 450 ваучера. Шпиц сезоне очекујемо када почне други део зимског распуста за децу“, рекао је Љајић гостујући у Дневнику РТС-а.

Очекује и да ће и ове године бити подељени сви ваучери и подсећа да су у прошлој години месец дана пре истекла рока подељени сви ваучери.

У прошлој години 634 угоститеља пријавили су се за ваучере, а министар очекује да ће ове године бити више.

„Очекујемо ове године више угоститеља да се пријави. За многе од њих ће ово бити спас. Ваучери су продужили сезону“, појашњава Љајић.

Сезона је, подсећа министар, ове године почела боље те је на планинама у овом тренутку 22 одсто више скијаша него прошле године.

На седници Владе је усвојен програм улагања у туристичку инфраструктуру. Средства ће бити распоређена на основу пројеката, а вршиће се најстрожа контрола, како би се утврдио допринос пројекта на локалном и националном нивоу, истакао је министар.

„Битно је да крећемо у кампању промовисања Србије као туристичке дестинације, креће кампања и на Би-Би-Сију, трајаће скоро девет месеци, а промовисаћемо и на другим светским каналима“, рекао је Љајић истичући да се посебно развија кампања према Кини.

Оставите одговор