Aktuelno Grad

РЕКОНСТРУКЦИЈА СКУПШТИНСКЕ САЛЕ ТЕЧЕ ПРЕДВИЂЕНОМ ДИНАМИКОМ

Реконструкција скупштинске сале Града Чачка започета је 22. децембра прошле године. Радови су у пуном јеку, а изводи их конзорцијум чачанских предузећа „Интер глобус“ и „Техно град“. Рок за завршетак предвиђених радова је 60 дана, тако да ни наредна седница локалног парламента, неће бити одржана у овој сали.

Како истиче Игор Трифуновић, председник Скупштине града, деценијама није ништа улагано у скупштинску салу и она је својим спољашњим изгледом нарушавала углед Града. Уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Републике Србије, Град Чачак је обезбедио све неопходне услове да се овај велики посао отпочне. Спроведен је тендер за извођење радова на овом објекту, а њихова вредност износи око 25 милиона динара. Овај пројекат предвиђа комплетну реконструкцију објекта, у грађевинском смислу, и промену ентеријера сале. Биће повећана и енергетска ефикасност објекта.

Пројектом реконструкције скупштинске сале предвиђено је да Град Чачак добије и одборничку канцеларију и канцеларију народних посланика (у холу испред скупштинске сале), као и део дворишта, који ће бити партерно уређен клупама и зеленилом. Биће издвојен и посебан простор за све акредитоване новинаре.

Тренутно су у току припремни армирачки радови за бетонирање подова и извођење свих потребних инсталација. У току је и израда комплетног намештаја, који ће бити постављен по завршетку радова у унутрашњости сале. Уклоњене су климе и тренутно се налазе на сервисирању.

                    Спољашњи изглед сале

Постављена је скела и увелико се одвијају неопходне припреме за постављање спољашње изолације, као и замену кровног покривача. Динамика извођења спољашњих радова у многоме ће зависити од временских услова. У току је и израда комплетне столарије, која ће бити постављена током фебруара. Сала ће имати 135 места, уместо досадашњих 190.

Како наводи Трифуновић, Град ће конкурисати код ресорног министарства за око 12 милиона динара, колико је потребно за комплетно сређивање сале, укључујући и електронско вођење седница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.