„РУДАР“ ИЗ БРЕСНИЦЕ ПРОСЛАВИО 90 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

 

Један од најстаријих фудбалских клубова у нашем региону обележио је јубилеј вредан пажње. То је била прилика да се на једном месту окупе сви који на било који начин учествују у раду клуба и дају огроман допринос у његовом даљем развоју, на терену или ван њега. Нису заборављени ни они који су оставили неизбрисив траг у протеклом периоду. Један од њих био је и Градимир Јовичић Деда, некадашњи фудбалер чачанског Борца и многих угледних друголигашких клубова ондашње земље.

2

Изненадна смрт, прошле године, затекла га је на месту шефа стручног штаба „Рудара“. Њему у помен организован је Меморијални турнир који ће постати традиционалан. На овом су учествовали „Таково“ из Горњег Милановца, Шумадија 1903 из Крагујевца, „Орловац“ из Мрчајеваца и екипа домаћина. Први мечеви су играни у суботу 12. августа. „Таково“ је било боље од „Шумадије 1903“ и победило са 2:0, док је Орловац са 1:0 савладао „Рудар“. Наредног дана, у борби за треће место, екипа домаћина савладала је госте из Крагујевца са 3:0. Први победник је екипа „Такова“ која је савладала у финалу „Орловац“ са 3:1.

11

За најбољег играча проглашен је Драган Мирковић из победничког тима. Домаћи играч Саша Вилотијевић је најбољи стрелац, а најбољи голман је  Мрчајевчанин Немања Чекановић.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.