Kultura

Састав „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ овацијама испраћен са сцене Дома културе

Састав „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ овацијама испраћен са сцене Дома културе

ХВАЛА ЛЕПО

Дуго смо чекали на концерт састава „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“, још од прошлог априла, али исплатило се. Након отказивања заказаног прошлогодишњег концерта састава из Каталоније, чекало се пуних годину дана да се овај пут коцкице срећно сложе. Сада је све било у најбољем реду, прошлог четвртка сала распродата, музичари спремни да дају све од себе, а публика да ужива у добром концерту.

Готово од прве песме искусан интернационални банд са базом у Барселони, састављен од музичара из Шпаније, Италије, Србије, Француске, Грчке, Украјине, успео је својим полетним звуком да дигне на ноге публику и “натера је” да плеше у ритму заводљивих циганских мелодија са свих страна света, као и оних песама које потичу са Балкана, Каталоније и других меридијана. Фантастична седморка потпомогнута одличним звуком на концерту од првог такта држала је све конце наступа у својим рукама, одржавајући висок темпо који су наметнули од самог почетка.

Прелеп вокал и музичка виртоузност свих инструменталиста, уз неке познате песме, попут „Ђелем, ђелем“, „Које ли је доба ноћи“, „Још не свиће рујна зора“, све до великог хита „Од Ебра до Дунава“, стварали су сјајну, узаврелу атмосферу у којој су потпуно уживали публика и музичари.

Концерт састава „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ сигурно спада у најбоље концерте у организацији Дома културе, још од наступа Немање Радуловића, а било је заиста сјајних музичара у међувремену. Све похвале запосленима у Дому културе на сјајној организацији, посебно Верици Ковачевић (музички уредник) на упорности и преданом раду да што више Чачана и гостију заинтересује за распеване музичаре из Каталоније.

И на крају, као што су музичари више пута понављали током вечери – хвала лепо и дођите нам опет.

Д. Даријевић

Фото: Тања Нешовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.