Aktuelno Grad

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ДУК! (ВИДЕО)

Четврти ДУК фестивал биће одржан за викенд, 8 и 9. јуна у Парку младости, под покровитељством Града Чачка, а у организацији ДУК тима и Спортског центра “Младост”.

Током два фестивалска дана публика ће моћи да ужива у такмичењу у екстремним спортовима, цртању мурала на десет локација у граду, пазари на ДУК маркету и наравно, слуша добру музику. За најмлађе посетиоце ове године је планиран посебан сегмент фестивала “ДУК КИДС”,  који ће уједно отворити овогодишњи ДУК, у  петак, 8. јуна,  у 10 часова, када ће малишани из Предшколске установе “Радост”,  са својим васпитачима посетити Фестивал и учествовати у интерактивној радионици.

ТВ ТЕЛЕМАРК

ДУК пијаца ће бити отворена оба фестивалска дана од 10 до 22 часа.

У петак увече, музички део фестивал, у 21 сат, отвориће бенд “4 особе”. Загревање се наставља уз  звезду вечери Рамба Амадеуса, а након наступа Антонија Пушића, Чачани ће уживати уз “Смоке Мардељана”, младог репера, који своје стихове репује преко олд скул матрице, а звуче као да долазе из кухиње америчких реп легенди. Прво фестивалско вече затвориће београдски састав “BAD COPY”, па посетиоцима остаје да реше чувено питање ,,Да л’ је љубав или пиво“ .

ФОТО: „СТУДИО 85“

Дневни програми у суботу резервисани су за такмичење у екстремним спортовима, а интерактивне дечје радионице одржаваће се у поподневним часовима.

-Ово је још једна у низу манифестација које се организују на простору Спортског центра “Младост”. Подсећам да је наша установа активна у организацији манифестација већ од пливања за Богојављенски крст, па преко Кроса РТС-а, Радничких спортских игара и Спортских игара младих. Полако улазимо у летњу сезону, која ће такође бити богата догађајима на нашим купалиштима. ДУК је фестивал који већ има своју традицију и очекујем да и ове године оправда свој реноме. Позивам све наше суграђане да посете простор Парка младости и уживају у садржајима који ће обележити наредни викенд – поручује директор СЦ “Младост” Милош Стеванић.

У сарадњи са “2 Hot4Stage festom”, први пут у Чачку биће организован плесни окршај, “hip hop battle” за све уметнике и љубитеље уличног плеса. За најбоље у категорији предвиђене су вредне награде.

Субота вече опредељена је за електонску музику, а сам програм обећава.

Журка почиње у 22 сата, наступом Тијане Кабић, често у медијима називана принцезом војвођанске клубске сцене. Тијана је девојка која је за кратко време, својом музиком и харизмом, освојила срца људи широм Србије. Миx пулт је делила са највећим именима домаће сцене, као и са познатим страним извођачима. Журка се наставља уз прослављеног Марка Настића, пионира електронске музике наших простора.

Наша најпознатија дама ди-џеј и продуцент, једна од првих девојка на електро сцени Србије која носи епитет техно диве Леа Добричић својим наступом затвориће музички програм Фестивала.

-Наш Фестивал није само намењен младима у Чачку, он је за све младе из централне Србије. Од првог дана, наш тим се труди да суграђанима обезбеди одличан програм, а цене карата, које смо определили у симболичном износу, разлог су више да посетите овогодишњи ДУК. Верујемо да су млади, спорт и култура будућност овог града и захваљујемо свима који су нам помогли и који нас подржавају- истакла је Александра Јаковљевић, један од оснивача фестивала.

Карте за вечерњи програм ћете моћи да купите по цени од 300 динара за једно фестивалско вече, док ће за оба фестивалска дана цена карте износити 500 динара. Дневни програм, као и камп зона су бесплатни и на располагању свим посетиоцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.