Aktuelno Sport

СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКОГ КОШАРКАШКОГ ПЕДАГОГА

ТРЕЋИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ДРАГАН ЦВЕТКОВИЋ ЦВЕК“

И овог 6. фебруара у спортској дворани „Младост“ играо се добар баскет. Као и претходне две године, Цвеку у част! Трећи мемоморијални турнир за млађе пионире, посвећен добром тренеру, а они који су га познавали кажу и великом човеку, Драгану Цветковићу Цвеку, окупио је четири екипе –„Младост“, „Борац“, „Железничар“ и „Таково“ из Горњег Милановца. Победнички пехар освојили су домаћини турнира, кошаркаши „Младости“,  који су у финалу победили „Борац“, а треће место припало је „Железничару“. Пехаре победничким тимовима уручиле су Драганова ћерка Марина и супруга Зорица.

Али, као што је то рекао Дејан Коларевић, тренер победника и дугогодишњи Цвеков пријатељ, на овом турниру резултати су у другом плану, јер је много важније што се на овај начин негује сећање на човека, који је био посвећеник кошарци и који је многима био први и најбољи учитељ, не само за баскет…

– Он је увек тренирао само млађе пионире и на прави начин уводио децу у свет кошарке. Био је задужен за рад у ОШ „Танаско Рајић“ и заиста је тешко рећи колико је из те школе изашло играча у последњих двадесетак година. Био је тренер Драшку Радовићу, дугогодишњем првотимцу и капитену „Борца“, Николи Миловановићу, из генерације вицешампиона Србије и Црне Горе, Марку Радовановићу, који је сада играч ФМП-а и репрезентативац и многима још. И оно што је много битније, сви они су постали добри људи захваљујући Цвеку – рекао је Коларевић, који сматра да су и утакмице на турниру показале да кошаркашки Чачак не мора да брине за своју будућност.

Ћерка Марина Пузовић каже да је породица веома поносна што су имали човека попут Драгана Цвека и да су веома захвални организаторима што негују сећање на њеног оца. Две унуке, које, нажалост, нису стигле да одрастају уз деду, биле су на отварању турнира, али је унук Илија Зејић, кошаркаш победничке „Младости“,  показао да је му је Цвек пренео велику љубав према овом спорту.

– Надамо се да ће Илија наставити дединим стопама и да ће једног дана постати добар кашаркаш. Хвала и свим учесницима и клубовима…  Такође, желимо да се и наредних година окупљамо у овој дворани, у што већем броју – поручила је Марина.

После доделе пехара, сви тренери клуба, заједно са члановима породице, посетили су гроб Драган Цветковићева, који је преминуо пре четири године.

В. Т.  

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.