„Sloboda“ duplirala proizvodnju i broj zaposlenih

Trenutni poslovni ugovori vredni skoro 150 miliona evra

Kraj jednog i početak novog investicionog ciklusa svečano je proslavljen 29. maja u hotelu „Morava“.

Prikazan je i dokumentarni film „Kompanija Sloboda u skladu sa tradicijom i zahtevima savremenog doba“, čiji su autori novinari TV „Galaksija 32“. Sadržaj promo filma prevashodno je usmeren na investicini period od 2010. do 2017. Uručena su priznanja i zahvalnice poslovnim partnerima i saradnicima iz Bugarske, Češke, Užica, Beograda, Lučana… čačanskim privrednicima i preduzećima. U svečanom delu programa nastupili su Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“, Plesna grupa „Luna“ i orkestar Aleksandra Sofronijevića.

 

U sedmogodišnjem investicionom ciklusu kompanija „Sloboda“ uložila je u osavremenjavanje proizvodnih kapaciteta 30 miliona evra. Proizvodnja je duplirana i zaposleno je 1.000 radnika. Za nabavku nove opreme uloženo je 23 miliona, a sedam za građevinske radove. Na kraju jednog, dolazi novi investicini koji će trajati četiri godine.

DSCF1510

– Zahvaljujući prethodnim ulaganjima, duplirali smo proizvodnju i potpisali značajnije i veće ugovore. Da nije bilo tih investicija, ne bismo smeli da ugovaramo te poslove. Nastavljamo dalje. Naredne četiri godine investiraćemo još 20 miliona evra. Država pomaže i nama i sličnim fabrikama u okruženju. Ove godine dobili smo dva miliona evra od Vlade Srbije. Vlada planira da i dalje ulaže, što će nama biti velika olakšica – najavio je Zoran Stefanović, generalni direktor „Slobode“.

Prošle godine završen je novi objekat mehaničke obrade u koji je uloženo oko šest miliona evra za opremu i 2.500.000 za građevinske radove. Bila je to najznačajnija investicija u sedmogodišnjem poslovnom ciklusu. U narednom periodu najviše novca biće uloženo u opremu i automatizaciju proizvodnje.

– Poslove koje smo ugovorili za sledeće dve godine vrede blizu 150 miliona evra i radnici ne bi trebalo da brinu da li će biti posla. Poslednjih godina značajno je povećan broj zaposlenih.

Nadam se da ćemo zbog mladih u Čačku i napretka našeg grada, moći da zaposlimo još radnika – napomenuo je Stefanović. U čačanskoj „Slobodi“ trenutno radi oko 2.300 ljudi.

 

 

Ostavite odgovor