Sport

СТЕФАНУ ПОМАЖУ ЧАЧАНИ ИЗ ЧИКАГА

Чачани који живе у Чикагу нису заборавили одакле су потекли и користе сваку прилику да помогну звом завичају. Овога пута они су се одазвали апелу потпредседника УО ФК “Борца“ Саше Туровића за помоћ младом фудбалеру овог клуба Стефану Лазићу, који се бори против опаке болести и коме су потребна знатна финансијска средства како би из своје најважније животне утакмице изашао као победник. У четвртак, 12. априла, Гордана Крупниковић, председница “Удружења Чачана из Чикага“, уручила је директору клуба Ивану Стевановићу новчану донацију која ће бити употребљена за Стефаново лечење. Том приликом Стевановић је изјавио:

  • Желим да се, у име клуба и Стефанове породице, захвалим Гордани, нашем потпредседнику Саши Туровићу и његовој породици, бившим фудбалерима “Борца“ и “Полета“ који живе у Чикагу као и свима који су у овој акцији учествовали, јер су успели да скупе знатна финансијска средства која ће му помоћи да истраје у његовој животној борби.

Гордана Крупниковић је рекла да су средства скупљена на фудбалској утакмици и вечери који су били хуманитарног карактера, а затим је прочитала веома емотивну поруку која је стигла са друге стране Атлантског океана.

  • Цео живот је једна велика утакмица. Смењују се и навијачи и играчи са тог животног терена, али један судија остаје вечно ког можемо умолити само молитвом и вером. Наш Чачанин Стефан, млади фудбалер “Борца“ је на једној утакмици брутално фаулиран за трајан излазак из једине и најважније – животне игре. Фаул је у том тренутку вредео више од живота. Опакој повреди смо тајно спремили црвени картон. “Удружење Чачана“ из Чикага, у коме је пуно оних који су као и Стефан терали лопту поред Мораве, се одазвало. Обукли су своје дресеве и стали раме уз раме са Стефаном да наставе утакмицу док се копачке не излижу, до краја, до победе. У полувремену су организовали хуманитарно добротворну акцију у којој су прикупљена средства за друго полувреме у коме се Стефан оперише, а опаки нападач се хируршки – трајно елиминише из Стефановог живота, по правди Бога, породице, вере, пријатеља, саиграча… Људска лига образа и части је освојена, а Стефанов тријумф очекујемо са великим жаром вере и бакљама које букте у нашим срцима, за њим, за Стефаном нашим… Стефане, уз хорско скандирање са свих чачанских трибина света, желимо ти брзо оздрављење, још бржи опоравак и још пуно, пуно, брилијантних победа… Твоји Чачани – каже се у поруци.

Још један вид подршке, овога пута у стиху, је стигао кроз песму “Више од игре“, која гласи:

 

Један народ у два града

срцем једним за Стефана

из Чикага и из Чачка, борбу воде,

за лечење и његово оздрављење.

Цркавица за спасење у Црквама

целе земље и планете и ван ње.

Терен чека његов пенал

и погодак без голмана.

Хуманост нам није сама

душама смо уз Стефана.

Добротвори са свих страна

улажу на квоте бриге, јер

неке стране у животу

Више су од игре!!!

Стефане победи сада, јер сви твоји,

Чикаго и Чачак чекају да чују

да прош’о си олују, да земља

се затресе од погођене мреже!

Ајмо – Чете – горе главе

да Стефана на терен врате, за боље

резултате и “Борчеве“ позлате…

Сунце ће да сине са наше трибине!

Чачанин

В. Д.

 

Оставите одговор