Aktuelno Sport

СТРАХИЊА ГАВРИЛОВИЋ У “БОРЦУ“

Доскорашњи кошаркаш “Партизана“ Страхиња Гавриловић је најсвежије појачање “Борца“, које ће много значити овом клубу у наставку сезоне. Ради се о кошаркашу који игра на позицији центра и од њега се очекује да игра под кошевима добије нову димензију, јер се ангажовањем Зекавичића није добио жељени резултат. Вероватно би и резултати у АБА 2 лиги били другачији да је екипа Јовице Арсића имала на тој позицији квалитетног играча.

  • Играо сам у “Партизану“ годину и по дана и за то време сам напредовао као играч и као човек. Надам се да ће моје искуство добро доћи “Борцу“ у наставку сезоне. Определио сам се да дођем у град на Морави јер ми је позната богата историја овог клуба, људи овде познају и воле кошарку, а и многи играчи су ми рекли да се у овој средини најбоље напредује – каже Гавриловић, који је своје прве кошаркашке кораке начинио у крагујевачком “Радничком“, а затим се отиснуо “преко баре“ и у САД завршио средњу школу и Универзитет Јужне Каролине.

Пред Гавриловићем је задатак да се што пре уклопи у систем игре свог новог клуба.

  • Са Ђорђем Мајсторовићем сам наступао у “Партизану“, а играо сам и са Радованом Ђоковићем. Уопште не сумњам да ћу са осталим играчима и стручним штабом остварити одличну сарадњу – изјавио је овај играч који је после повратка из Америке наступао за “Динамик“, а са “Партизаном“ је минуле сезоне освојио Куп “Радивоја Кораћа“.

Уговор је потписан до краја сезоне са могућношћу да се продужи. Ангажовање Гавриловића показује са колико озбиљности и амбиција “Борац“ улази у наставак сезоне.

Припремили: Никола Миновић и Владимир Дуба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.