Društvo

Студенти агрономије представљају научне радове

У ТОКУ 10. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НАУЧНИХ РАДОВА СТУДЕНАТА АГРОНОМИЈЕ

 

На Агрономском факултету у Чачку одржава се 10. Конференција научних радова студената агрономије са међународним учешћем, на којој учествују студенти и њихови ментори са 24 универзитета из 12 европских држава.

Agronomski 2

– Чињеница да ове године имамо 64 рада говори да радимо један изузетно квалитетан посао, за који су млади људи и професори заинтересовани да учествују. Можемо рећи да једна нација, а генерално и човечанство има будућност само ако заинтересујемо младе људе да се баве било којим послом, у овом случају науком и научно-истраживачким радом. Радићемо у четири секције, поделићемо студенте на основне, мастер и докторске студије. Циљ ове конференције је управо да се студенти такмиче и освоје награде, што их посебно мотивише – рекао је професор др Владета Стевовић, декан Агрономског факултета, на свечаном отварању 10. конференције.

У току тродневне конференције, која је јуче отворена, биће представљени универзитети учесника, као и новија достигнућа до којих су дошли студенти у свом истраживачком раду из области биотехнологије, од производње до прераде хране и утицаја на животну средину.

Agronomski 1

– Мој рад је заснован на испитивању квалитета шећерне репе, тачније на испитивању утицаја ниских температура и времена складиштења на садржај сахарозе и других параметара квалитета ове веома важне индустријске биљке. Ова конференција је веома значајна за студенте, јер нам омогућава да усавршавамо своје знање, да разменимо искуства, стекнемо пријатеље, како из Србије, тако и из других земаља. Такође, оно што је веома битно, омогућава нам да можда по први пут презентујемо своје научне радове пред већим аудиторијумом, да превазиђемо почетне треме и направимо прве успехе у својој професионалној каријери – казала је Александра Корићанац, студент Агрономског факултета у Чачку.

Сви представљени радови биће објављени на енглеском језику у зборнику радова овог студентског научног скупа, а најбољи у категорији дипломских и докторских студија биће награђени сходно одлукама комисија за оцену радова. Организатор скупа је Агрономски факултет, уз покровитељство Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Града Чачка.

Н. Р.

 

Оставите одговор