Obrazovanje

Студенти на пракси у музејима и галерији

Image may contain: indoor

Студенти III и IV године Интегрисаних академских студије Техника и информатика у оквиру стручне школске праксе и студенти II године Електроенергетике и IV године Мехатронике у оквиру стручних предмета, боравили су 12. априла 2018. године у Београду и учили о техници у новом амбијенту – у Музеју Николе Тесле и Музеју науке и технике.
Кратак документарни филм о Тесли, модели и симулације његових достигнућа и огледа привукли су пажњу студената који ће студенти као будући професори поучавати своје ученике о великану, а као инжењери примењивати његова решења у стварању и одржавању нових машина и уређаја.
У шетњи од једног до другог музеја студенти су посетили Цркву Светог Марка на Ташмајдану у којој почивају мошти цара Душана.
Поред техничких достигнућа, уређаја и предмета коришћених на територији данашњег Београда у различитим епохама, постављених у централној поставци Музеја науке и технике, који се налази у старој термоелектрани на Дорћолу, студенти су се посебно задржали у Научном центру Музеја у коме су могли да искусе неке научне законитости – да провере како се осећају у искривљеној соби, колико би били тешки на различитим планетама, како изгледа у калеидоскопу.
На крају организованих посета уприличен је одлазак у Галерију Српске академије наука и уметности на изложбу посвећену једном од највећих српских сликара Урошу Предићу, на којој су могли да виде његове слике, књиге, документарну грађу, али и дела других уметника који су сликали Предића или проучавали његов рад.

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing, shoes and outdoor

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing and outdoor

Image may contain: 2 people, night and indoor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.