Aktuelno Grad

СУТРА НА ГРАДСКОМ ТРГУ МАНИФЕСТАЦИЈА ЗА МАЛИШАНЕ ОБОЛЕЛЕ ОД КАНЦЕРА

И у Чачку ће се обележити Међународног дана деце оболеле од рака. Централна манифестација ће се одржати у петак, 15.фебруара, на Градском тргу у периоду од 12 до 14 часова, а у 13 часова ће се симболично послати срце као знак подршке малишанима који се боре са овом опаком болешћу.

Сваког 15. фебруара, Свет обележава Дан деце оболеле од рака, а Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, традиционално ће организовати хуманитарне скупове на трговима, главним улицама и шеталиштима више од 30 градова широм Србије.


НУРДОР се, заједно са свим пријатељима, родитељима, волонтерима и јавним личностима, већ пуних 15 година бори за већу видљивост питањад малигних обољења код деце и проблема са којима се ове породице сусрећу, као и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице. Кроз кампању подстичемо како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења. Ова кампања резултирала је прошле године отварањем новог крила Клинике за дечје интерне болести у Нишу, хемато-онколошког одељења у које су грађани Србије кроз донације уложили више од 100 милиона динара.
– Ове године боримо се заједно за нову Родитељску кућу у Београду, као највећем дијагностичком и терапијском центру педијатријске онкологије у Србији, са истовремено највећим бројем деце која долазе на лечење. С обзиром да су често у питању породице из мањих средина, које нису у могућности да у Београду обезбеде смештај, неопходно је омогућити простор у ком они могу да бораве за време лечења. Нажалост, сведоци смо све већег броја деце којима је ова подршка потребна, а наши тренутни капацитети нису довољни – саопштење је НУРДОР-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.