Društvo

ТЕЛЕВИЗИЈА “ГАЛАКСИЈА 32” ПРОСЛАВИЛА 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Почели су први у Србији. Отворили широм врата, прихватили и обучавали младе. У оним тешким временима када су их дизали у ваздух, тукли громови и немаштина, када су губили најдраже, све муке су побеђивали љубављу, вером и истином. Преживели и… дочекали 25 година…

У присуству породице оснивача ТВ “Галаксија 32”, градоначелника Чачка Милуна Тодоровића и његових сарадника, запослених на телевизији, свештеника, ученика Средње музичке школе и њиховог вероучитеља, као и бројних гостију, прошле суботе је ова телевизија прославила славу Светог Саву и 25 година постојања и рада. После ломљења славског колача у просторијама телевизије, срећну славу и много година успешног и Богом благословеног рада, свима које окупља под својим кровом ТВ “Галаксија 32”, пожелели су свештеници Јован Лукић и Владе Капларевић.

– Нека вам Господ Бог и Свети Сава помогну да истрајете у послу који радите, да најављујете добре вести, а и ружне ако се буде морало, да наш народ просвећујете, као што је почео и радио оснивач ове куће, покојни Мишула Петровић – пожелео је свештеник Лукић.

– Од почетка сте истрајавали тражећи благослов цркве и славећи славу. То је велики благослов за овај град, за наше грађане и за вашу кућу, коју ви чувате, као и успомену на њеног оснивача Мишулу Петровића. Памтимо га кроз лепе успомене, у великим, али и тешким временима и за овај народ и за медије. Најважније је да је ваша телевизија увек била објективна – рекао је свештеник Капларевић.

Честитајући славу и јубилеј – 25 година рада, градоначелник Чачка Милун Тодоровић подсетио је на речи светосавске химне “да живимо сви у слози” и нагласио да је веома важна мисија телевизије уопште и њених информативних емисија, односно објективност, која доприноси сложном, заједничком животу свих суграђана Града Чачка.

– Ви сте претходних 25 година радили изузетно објективно и професионално. Желим вам да тако и наставите, да и даље будете светионик демократије и изговорене јавне речи на нашем медисјком простору, да не заборавите оно што је пре 25 година Мишула Петровић са својим сарадницима започео, као први у Чачку, мењајући локације, уз све недаће које су пратиле српски народ деведесетих година. Увек сте били на најтежим местима, и када су падале бомбе, а и када је било лепо.

Прослављање Савиндана и јубилеја ТВ “Галаксија 32” завршено је уз пригодан програм, у хотелу “Београд”, у присуству представника градског руководства и општина Моравичког округа, политичара, привредника, директора јавних предузећа и установа и бројних пријатеља телевизије.

Прва приватна телевизија у Србији ТВ “Галаксија 32”, 27. јануара, на Савиндан, 1993. године, угледала је светлост дана и кренула у непознато. Своје гледаоце, редакција телевизије је освајала корак по корак. Трудила се да увек буде објективна и правовремена, и позицији и опозицији. Кроз телевизију за ових 25 година прошло је много новинара, монтажера, сниматеља, били су “расадници” новинарства на овим просторима, те зато и не чуди податак да су многи баш прве кораке започели у ТВ “Галаксија 32”. Били су присутни свуда и на сваком месту, њихове камере, поред наше земље, обишле су и свет. Не зна се број емитованих емисија, нити прилога снимљених на терену. Падали су и устајали, захваљујући њиховим верним гледаоцима. Тако је било и 2. јула, 2013. године, када су изгубили свог капетана Мишулу Петровића, власника и директора телевизије и колегу  сниматеља Драгослава Јевремовића. Али, њихов брод је наставио да плови захваљујући правцу који им је оставио директор Петровић и они већ пет година сложно и успешно кормилају.

Телевизија “Галаксија” је добитник многих награда, признања и захвалница, а може да се похвали и Орденом Светог Саве трећег реда, којим ју је одликовао Свети архијерејски Синод Српске православне цркве. Врата ове телевизијске куће широм су отворена за све добронамерне. Поштује рад и одговорност. Заједно са вама иде у будућност.

 

“ОТВОРЕНА ЗА СВЕ”

Поводом прославе 17 година рада Телевизије “Галаксија”, оснивач и директор Мишула Петровић, у разговору за наш лист, изјавио је да је за опстанак на медијском небу, нарочито у данашњем времену, поред праћења савремених токова и доброг програма, неопходан и висок степен толеранције: „Сваки дан доноси нови проблем. Најбоље је да сви проблеми преноће, јер све буде и све прође… Данас, у време кризе је много тешко и баш зато медијске куће морају да буду отворене. А то је и мото ТВ “Галаксије” – да буде отворена за све и да ради по законским прописима“.

Припремила: Нела Радичевић

 

Оставите одговор