Kultura

„ТИХО ЖУБОРЕЊЕ“ ИЗ ТРНАВЕ

РУКОПИС ДРАГАНЕ ЂУРКОВИЋ ТОШИЋ НАЈБОЉИ  НА ДРУГОМ ФЕСТИВАЛУ „МОЈЕ  СЕЛО У ПРИЧАМА И ПЕСМАМА“ У ГРОЦКОЈ

Међу десет аутора награђених на Другом републичком Фестивалу књижевног стваралаштва на селу и о селу под називом „Моје село у причама и песмама“, чија је завршна свечаност одржана  крајем марта у скупштинској сали ГО Гроцка, нашла се и чачанска списатељица из Трнаве код Чачка Драгана Ђурковић Тошић. Њен рукопис „Тихо жуборење“, награђен је у две категорије, као најбоље ауторско дело и најбоља збирка прича, за шта је награђена златником и сликом, чиме је стекла право да јој књига буде одштампана до следећих сусрета.  Миладин Вукосављевић из Љубића, награђен је за збирку песама „Изругивање кругу.“

DRAGANA TOSIC NAGRADA

Домаћин и суорганизатор фестивала за  2017. годину била је  Градска општина Гроцка у сарадњи са Центром за културу Гроцка. Носилац манифестације је Друштво за народно просвећивање „Светионик“ из Крагујевца, уз подршку КПЗ Србије и Министарства за просвету. Председник Организационог одбора Фестивала био је Драгољуб Симоновић.

На конкурс фестивала „Моје село у причама и песмама“ пристигло је око стотину радова по такмичарским категоријама. Промоција награђених радова биће организована у јулу, у оквиру јубиларних 50. „Грочанских свечаности“. Радове је оцењивао стручни жири Фестивала, који је радио у саставу: др Момчило Исић, виши стручни саветник Института за савремену историју, проф. др Раденко С. Круљ, професор Филозофског факултета у Приштини, Косовска Митровица и Светлана Цеца Ристић, писац, победник Првог фестивала „Моје село у причама и песмама“ за 2016. годину у Смедеревској Паланци. Директор фестивала био је социолог села др Милутин Матић из Друштва за просвећивање на селу „Светионик“.

З. Л. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.