Aktuelno Društvo

Тодоровић: Инсистирамо да државни органи установе ко је загађивач Мораве

Одговарајући на питања новинара на данашњој прес конференцији, градоначелник Чачка Милун Тодоровић је поводом појављивања нових нафтних мрља у Западној Морави изјавио да је дошло крајње време да се добије званична и писана изјава од компаније „Слобода“ да она није загађивач.

– Јутрос смо инсистирали да до краја недеље добијемо званичну писмену констатацију да компанија „Слобода“ није испуштала штетене материје, које су загадиле Лупњачу и Мораву. Уз сво поштовање њихових усмених речи и онога што кажу њихове лабораторије, мислим да је крајње време да коначно добијемо и писану изјаву од менаџмента „Слободе“ да они нису загађивачи. Од генералног дирекотра ове компаније имам константна уверавања да „Слобода“ није загађивач, али нама је неопхoдна и писана изјава. Захтевамо и од надлежних државних органа, који се баве овим проблемом, да изађу са решењем и дају одговор ко је загађивач Мораве – рекао је Тодоровић.

Градоначелник Чачка је подсетио да Град Чачак има обавезу да заштити своје грађане и да је градско руководство, у складу са тим, упутило захтев надлежним републичким инспекцијама и Министарству одбране да се утврди ко је загађивач Западне Мораве.

Оставите одговор