Aktuelno Sport

ТРИЈУМФ ЕЛЗАНА БИБИЋА

У Чачку је у петак, 10. маја, одржана јединствена спортска манифестација “Чачак без граница и атлетска краљица“, коју су организовали Град Чачак, Чачански спортски савез и СЦ “Младост“ у сарадњи са АК “Слобода“.

Све је почело у 10 часова када је на теренима СЦ “Младост“ дат знак за старт прве трке 29. кроса РТС-а. Одржано је 26 трка, а кроз циљ је прошло 5.400 такмичара. Сјајан резултат који је Чачак сврстао међу градове са највећим бројем учесника.

Од 17 до 19 часова на Градском тргу је представљено 28 спортских дисциплина којим наши суграђани могу да се баве, а све је урађено са циљем да се млади подстакну на бављење спортом.

У 20 часова кренула је трка мешовитих штафета 4х800 метара. Победила је Економска школа, друга је била Гимназија, док је треће место припало Агрономском факултету.

Посебно је била занимљива трка рекреативаца и “Породична трка“. Стартовало је 200 тркача различитог пола и узраста којима је најважније било да прођу кроз циљ и сви који су то учинили добили су медаље.

Најважнији догађај била је трка на две миље. То је била прва улична трка после 21 године. Победио је Новопазарац Елзан Бибић, друго место припало је Бугарину Иву Балабанову, док је трећи Кенијац Метју Косгел.

Успешно сам обавио припреме на Златибору и дошао сам спреман на ову трку. Ово још није моја права форма, јер се припремам за сезону на стази. Волим брзе трке. Све се одвијало како сам планирао и вечерас сам ја имао више среће -изјавио је непосредно после трке Елзан Бибић. 

Овом фантастичном догађају присуствовале су и многе познате личности из света спорта, Жељко Танасковић, Слободан Бранковић, Дане Корица. Сви они су са данашње манифестације понели најлепше утиске и честитали на организације. Видео поруку свим учесницима упутила је из Дубаија Ивана Шпановић.

Ја сам пресрећан због свега овог што сам видео. Много деце, много породица. Изградњом атлетске стазе створиће се услови не само да организујемо значајна такмичења, већ и да се атлетика афирмише у предшколском и школском узрасту као и здрав начин живота. За ту сврху обезбедили смо 70 милиона динара и очекујем да идуће године она буде готова – изјавио је градоначелник Милун Тодоровић.

После доделе награда најбржим атлетичарима љубитељи поп музике могли су да уживају у концерту Жељка Васића.

В. Д.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.