Sport

ТРИЈУМФ СТЕФАНА СТЕФАНОВИЋА

 

У организацији бициклистичког клуба „Борац“, у недељу 16 јула, одржана је трка за „НАГРАДУ ЧАЧКА 2017“. Трка је одржана улицама Чачка што је било изузетно атрактивно за гледаоце, али и веома захтевно за такмичаре. Резултати су се бодовали за Куп Србије у појединачној и екипној конкуренцији, а такмичење је организовано у четири узрасне категорије. Учествовали су сви клубови из Србије, а као гости појавили су се и такмичари из Винковаца, Хрватска. У првој трци, полетараца, најуспешнији је Дарио Цигић Парчетић из  Сомборског  „СТЕАМА-а“.

NAGRADA 2

Другопласирани је домаћи возач Бошко Величић. Екипа „СТЕАМА-а “  је победила у екипној конкуренцији, „Борац“ је заузео друго место. Млађи кадети „Борца“ нису имали запаженији наступ у недељу. Сомборац  Игор Надовеза је победио,  а његова  екипа била је и екипни победник. Код кадета наш тим је био ослабљен неучествовањем  Димитрија Јеремића и повредом Вељка Вучићевића. Освојено је треће место што је било довољно да се задржи друга позиција у укупном пласману за Куп Србије. У овој трци тријумфовао је гост из Хрватске Антон Антоновић. У главној трци, где су учествовали сениори, на почетку су се издвојили Стефан Стефановић из „Борца“ и Вељко Стојнић из „СТЕАМ-а“.

До краја трке група није успела да их стигне, а два круга пре краја Стефан је побегао и Вељку тако да је соло вожњом остварио победу. Марко Даниловић је био четврти, Горан Антонијевић је дошао мало иза главне групе, али је и то било довољно да „Борац“ екипно освоји прво место. Бициклисти ће сада имати мали предах да „напуне батерије“ и са такмичењима настављају крајем августа на Првенству Србије у брдској и критеријумској вожњи.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.