Sport

TRIJUMF STEFANA STEFANOVIĆA

 

U organizaciji biciklističkog kluba „Borac“, u nedelju 16 jula, održana je trka za „NAGRADU ČAČKA 2017“. Trka je održana ulicama Čačka što je bilo izuzetno atraktivno za gledaoce, ali i veoma zahtevno za takmičare. Rezultati su se bodovali za Kup Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a takmičenje je organizovano u četiri uzrasne kategorije. Učestvovali su svi klubovi iz Srbije, a kao gosti pojavili su se i takmičari iz Vinkovaca, Hrvatska. U prvoj trci, poletaraca, najuspešniji je Dario Cigić Parčetić iz  Somborskog  „STEAMA-a“.

NAGRADA 2

Drugoplasirani je domaći vozač Boško Veličić. Ekipa „STEAMA-a “  je pobedila u ekipnoj konkurenciji, „Borac“ je zauzeo drugo mesto. Mlađi kadeti „Borca“ nisu imali zapaženiji nastup u nedelju. Somborac  Igor Nadoveza je pobedio,  a njegova  ekipa bila je i ekipni pobednik. Kod kadeta naš tim je bio oslabljen neučestvovanjem  Dimitrija Jeremića i povredom Veljka Vučićevića. Osvojeno je treće mesto što je bilo dovoljno da se zadrži druga pozicija u ukupnom plasmanu za Kup Srbije. U ovoj trci trijumfovao je gost iz Hrvatske Anton Antonović. U glavnoj trci, gde su učestvovali seniori, na početku su se izdvojili Stefan Stefanović iz „Borca“ i Veljko Stojnić iz „STEAM-a“.

Do kraja trke grupa nije uspela da ih stigne, a dva kruga pre kraja Stefan je pobegao i Veljku tako da je solo vožnjom ostvario pobedu. Marko Danilović je bio četvrti, Goran Antonijević je došao malo iza glavne grupe, ali je i to bilo dovoljno da „Borac“ ekipno osvoji prvo mesto. Biciklisti će sada imati mali predah da „napune baterije“ i sa takmičenjima nastavljaju krajem avgusta na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji.

V. D.

Ostavite odgovor