Foto-galerija Sport

Убедљива победа Борца

У 12. колу Кошаркашке лиге Србије Борац је на домаћем терену савладао екипу крушевачког Напретка резултатом 90:66. Код домаћина најзапаженији био је Радоњић са 19 поена, док је код гостујуће екипе најбољи појединац био Јеремић са 13 поена.

Домаћин је боље отворио утакмицу, играјући конкретније у нападу и чвршће у одбрани, а било је и потеза који су већ на почетку подигли публику на ноге. Напредак никако није налазио решење за пут ка кошу, што је Борцу омогућило да направи серију од 14:0. Захваљујући омашеним зицерима Борца Напредак је успео да мало смањи разлику током четвртине, али је домаћин ипак одржао предност стечену на почетку.

У другој деоници Борац је наставио са убедљивом партијом, домаћи играчи су проналазили боља решења, погађали су са свих позиција, играли чвршћу одбрану, па је и резултат на полувремену био убедљиво у корист домаћих играча (51:25).

У другом полувремену Борац је наставио истим темпом држећи све конце у својим рукама, па је тренер Бојић могао да да шансу играчима који су у претходним утакмицама имали мању минутажу.

4

Последњу деоницу Борац је одиграо рутински, константно имајући предност од 20 и више поена. Напредак никако није успевао да угрози Борац, који је везао четврту победу у низу и додатно се приближио местима на табели која воде у Супер лигу.

Борац: Чарапић 3, Митровић 11, Поповић 12, Ћирић, Радовановић 6, Мариновић 5, Радоњић 19, А. Тодоровић 16, Радовић, Мићић 10, Ђоковић 2, Н. Тодоровић 6.

Напредак: Дејвис 4, Додић 1, Цветковић 4, Јеремић 13, Јањић 10, Раичевић, Милинчић 5, Ђорђевић Маринковић 10, Делетић, Мијајловић 7, Марковић 12.

Текст: Никола Миновић

Фото: Душко Радишић Лејча

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.