Sport

УБЕДЉИВО И НА СТАРТУ ДОМАЋЕГ ПРВЕНСТВА

У првом колу кошаркашке лиге Србије кошаркаши „Борца“ су суботу, 14. октобра, у својој дворани, савладали екипу „Војводине“ са 108:75 (24:20), (29:19), (29:24), (26:22).  Око 1.000 гледалаца је дошло да поздрави домаћина и да му помогне у освајању првих бодова.

„Борац“ је наступио у следећем саставу: Бумбић 6, Ћаловић 4, Поповић 8, Ђоковић 14, Пешаковић 7, Прља 9, Мићић 2, Стојадиновић 11, Гавриловић 15, Тодоровић 6, Чарапић 14, Мариновић 12.

У првој четвртини водила се углавном равноправна борба, пре свега захаљујући нешто слабијем почетку домаћина. Тренер Бојић је то оправдао умором од гостовања у Охриду и недовољног познавања противника који се прошле године такмичио у другој лиги. Међутим у другој четвртини долази до изражаја квалитет чачанских кошаркаша. Уласком капитена Мариновића у игру напад је постао организованији, одбрана чвршћа, а шут прецизнији. Добро је разигравао саиграче, а када био у прилици и он је погађао. Њему се касније придружио и Ђоковић  тако да је прорадила та бековска линија. Млади играчи Војводине су били агресивни све време, али су у тој агресивности доста грешили. Предност је расла па је у једном тренутку износила 24 поена разлике. То је био тренутак да се да шанса полетарцима Бумбићу и Ћаловићу и он су своју минутажу добро искорисили. Публика их је бодрила знајући да ће они бити потребни у колима која долазе.

Наредни противник је ОКК „Београд“. Тај меч се игра у Чачку, у суботу, 21. октобра, од  19 часова.

Оставите одговор