Aktuelno

УВЕК ОДГОВОРНО – У СУСРЕТ ГРАЂАНИМА

Састанак градског руководства са мештанима МЗ Доња Трепча

У препуној сали Дома културе у Доњој Трепчи у уторак, 28. априла, одржан је састанак градског руководства са мештанима ове месне заједнице. Ово је један у низу састанака које је градско руководство, у протеклих двадесетак дана, уприличило за своје суграђане и на којима је било речи о промоцији аграрног буџета. Такође, биле су заступљене и теме водоснабдевања, електрификације села и остале које су јако битне за наше суграђане.

MZ_Donja_Trepca_3

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, том приликом је истакао да „управо овакви сусрети са грађанима дају ефекат у предузимању даљих активности скоро у свакој месној заједници, јер на тај начин, сазнајемо шта је то што наше суграђане оптерећује у њиховом окружењу и како да им што пре омогућимо да отклоне одређене проблеме са којима се сусрећу.“

MZ_Donja_Trepca_2

Проф. др Радош Павловић, заменик градоначелника, презентовао је аграрни буџет који је усвојен на последњој седници Скупштине Града Чачка, истакавши да буџет ове године износи 72.200.000,00 динара, да је много већи него претходних буџетских година и да је развојни у сваком погледу. Нагласио је да је максимални износ подстицаја по кориснику 500.000,00 динара, а за циљане мере и до 600.000,00 динара. Истакао је да су новине у 2017. години, то да конкурси трају шест месеци, да се даје максимална подршка улагању у складишно-прерадне капацитете, подршка куповини пољопривредног земљишта, као и појачан интезитет подршке воћарима, повртарима и сточарима.

MZ_Donja_Trepca_1

Од изузетног значаја за мештане Доње Трепче, као и осталих села, је податак да је Град Чачак ове године издвојио осам милиона за атарске путеве.

На састанку су се чули оправдани захтеви мештана Доње Трепче за ваљано решавање проблема водоснабдевања и канализације у овој месној заједници, као и реконструкције нисконапонске мреже, посебно у засеоцима Николићи и Благојевићи.

Закључак састанка у МЗ Доња Трепча, а и порука за пољопривреднике је да локална самоуправа активно ради на побољшању услова живота на селу као подстицају за останак младих на својим огњиштима.

 

 

 

Оставите одговор