Sport

УВЕРТИРА ПРЕД КОШАРКАШКИ СПЕКТАКЛ

 

Уочи почетка завршнице доигравања АБА 2 лиге данас је у сали Скупштине града одржана конференција за новинаре на којој је било речи о предстојећем спортском догађају. У првом делу конференције присутнима се, у име града домаћина, обратио градоначелник Чачка Милун Тодоровић који је, подсетивши на богату кошаркашку историју нашег града, свима пожелео добродошлицу са жељом да из овог града понесу лепе успомене. Небојша Човић, члан руководства АБА 2 лиге, је пријатно изненађен како је прво издање лиге протекло, а о мотивима покретања једног оваквог такмичења каже:

  • Циљ нам је био да покренемо некадашње кошаркашке центре и мислим да смо у томе успели. У жељи да концентришемо квалитет на последњој скупштини смо елиминисали национални кључ, тако да ће најбоље екипе учествовати у овим такмичењима. Драго ми је што се овај турнир одржава у Чачку, граду који је толико много дао кошарци некадашње Југославије, а сада и Србији.

Председник УО КК “Борац“ Предраг Пантовић је рекао да “Борац“ никада није имао примедби на такмичење и да је ова лига много допринела да се публика врати у халу крај Мораве. Захвалио је локалној самопуправи и градоначелнику Тодоровићу на свему што су урадили и раде на добробит клуба и нагласио да овај догађај не би ни могао да се одржи код нас да град није финансијски помогао, а изнео је и следећи податак:

  • Град је одобрио изградњу заштитног бедема, тако да ће хала добити употребну дозволу, а то значи и добијање грађевинске дозволе за њену реконструкцију.

У другом делу конференције говорили су тренери екипа које су се пласирале на овај турнир. Они нису били расположени за причу и сигурно је да су им мисли већ окренуте ка полуфиналним мечевима. Рашко Бојић, тренер “Борца“, Симон Петров, тренер “Крке“ као и тренери “Сикст Приморске“ и “Вршца“ Јурица Големац и Горан Топић исказали су међусобно поштовање, жељу да све протекне у спортском духу и дипломатски изјавили нека победи најбољи.

В. Д.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.