Aktuelno Grad

„УДРУЖЕЊЕ ПОПЛАВЉЕНИ 1965 и 2014“ И ДАЉЕ ЧЕКАЈУ ЦРПНУ СТАНИЦУ

Удружење „Поплављени 1965 и 2014“ јуче је издало саопштење поводом постављања камена темељца за црпну станицу чија изградња је обећана, али неиспуњена до данас.

 

ФОТО: МОРАВА ИНФО

У саопштењу се наводи следеће:

,,Шеснаестог маја навршава се 5 година од поплаве која нас је задесила 2014. године и тешког страдања свих нас на Љубић кеју и Сајмишту. Иако је у међувремену нешто од неисправности и поправљено, већ 2016. године од нове поплаве смо се спасили само захваљујући будности и тврдоглавој упорности нас поплављених.

Не желевши да нам се понови исти сценарио и у будућности, у марту прошле године организујемо састанак у МЗ са градоначелником Милуном Тодоровићем, где добијамо обећење да ће град у најкраћем року предузети све мере да се изгради црпна станица на Љубић кеју, као једина поуздана гаранција да овде поплаве неће бити. Такође и писмо директора Србија вода, Горана Пузовића, у коме се почетак радова на реконструкцији канала најављује за прву половину 2019. године.

У међувремену на наш захтев, у ПГР „Центар“ издвојена је локација на овом месту, како би црпна станица могла да се гради, без чекања на уређивање простора на преосталом делу кататарске парцеле. Буџетом града за ову годину планирано је 600.000 динара за израду пројекта црпне станице.

Дакле сви предуслови су обезбеђени, али ми до данас немамо никакве информације да се нешто конкретно на даље и предузима у циљу испуњења обећања која су нам дата. А познато нам је да су временски и климатски услови све непредвидљивији, дакле у овим условима нама поплаве и даље прете.

Зато смо одлучили да сами обавимо неке од формалности и да ово полагање камена темељца (камена мудрости и разума) урадимо сами о свом трошку, а све у покушају да се ствари убрзају. Циљ скупа такође је и да нас све подсети на слике воде у нашим домовима, опасност која нам и даље прети, као и на обећања градоначелника и директора Србија Вода, да град и држава имају снаге и средстава да овај проблем реше. Подсетићу вас да је сличан пробелм решен по хитном поступку, када је то требало урадити за потребе једног великог трговинксог ланца који је дошао у наш град.

Само ово треба урадити што пре, јер су последице, како смо видели у 2014. и 2016., у материјалном смислу вишеструко веће од овог пројекта. Наш скромни допринос томе данас ће бити камен темељац, који полажемо као поновони апел за помоћ која нам је више пута обећавана, а до данас неиспуњена.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.