Aktuelno Grad

„УНИПРОМЕТ“ ДОНИРАО ПОРОДИЛИШТУ ПОРОЂАЈНИ СТО

Захваљујући друштвеној одговорности фирме „Унипромет“, чачанско Породилиштрте данас је добило још један порођајни сто, најновије генерације. Сада је сала за порођаје, напокон опремљена са два нова порођајна стола. Директор болнице др Раде Милошевић захвалио је фирми „Унипромет“ на вредној донацији којом је, као је истакао,  употпуwена и технички заокружена опремљеност новог Породилишта у Чачку.

Ово није први пут да фирма „Унипромет“ донира вредну опрему чачанској Болници.

– Нема свечанијег и лепшег чина него поклонити нешто од чега живот почиwе. Да младим мајкама омогућимо да порођаји буду што пријатнији. Сматрамо да популациону политику треба подржати на прави начин – рекао је Зоран Бојовић, директор „Унипромета“, а вредност порођајног стола је око два и по милиона динара.

Даница Радисављевић, начелница Породилишта је нагласила да је сада замеwен и најмлађи сто који се налазио на Породилишту, а датирао је из осамдесетих година. Она је рекла да су ови столови врло удобни и користе се у целом свету.

Игор Трифуновић председник Скупштине Града је овом приликом најавио и да је из буxета Града издвојено осам милиона динара за писаwе пројекта за реконструкцију чачанске Болнице, а трошкове реконструкције сносиће Канцеларија за јавна улагаwа.

– Реконструкција подразумева три фазе. Прва је енергетска ефикасност свих објеката, затим израда котларнице на био масу и трећа је комплетно реновираwе свих објеката, од плафона до подрума, што подразумева и санацију ентеријера и набавку опреме – објасно је др Милошевић. Он је додао да је оно што Чачку недостаје од дијагностике магнетна резонанца.

– Надам се да ћемо у наредној години и тај проблем решити. За магнетну резонанцу потребно је око 600.000 евра. Мислимо да бисмо могли да је добијемо путем Министарства здравља, а ако будемо морали, тражићемо и донације – рекао је др Милошевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.