Sport

УПОРНОШЋУ ДО ПОБЕДЕ

Јуче су кошаркаши „Железничара“ извојевали тешку, али заслужену победу над традиционално неугодним противником и једним од конкурената за пласман у виши ранг, екипом „Златара“ из Нове Вароши. Утакмица је била била права првенствена. Играчи оба тима су били свесни значаја ове утакмице, па су у појединим тренуцима били исувише нервозни, што је проузроковало велики број грешака. Гости су стално били у вођству. „Желе“ је успевао да држи резултатски прикључак, али кад год би био у прилици да поведе, некако по правилу, следили су исхитрени шутеви после којих је долазила казна у виду лако примљених кошева, тако да се разлика кретала од четири до шест поена за госте. Одбрани Чачана највише проблема задавао је расположени Бјелак, који је постигао 28 поена, а врло често је и асистирао својим саиграчима. Коначно, три минута и двадесет пет секунди пре краја меча домаћин прелази у вођство, јер је при резултату 64:63 за Нововарошане Панић постигао кош и релизовао додатно бацање, тако да је сада 66:64 за „Железничар“. До краја меча уследила је фанатична борба играча оба тима. Гледаоци који су све време активно учествовали у овом мечу праве атмосферу као да их је много више, а не око сто. Две одличне одбране, после којих је којих су уследиле успешне реализације контра напада и промашај Бијелака испод обруча значили су коначну победу изабраника тренера Бугарчића од 74:66 (18:25; 17:15; 19:14; 20:12).
„Железничар“ је играо у следећем саставу: Раковић 10, Гуговић, Максић 5, Радисављевић 8, Василијевић 7. Панић 21, Грујић 1, Васовић 13, Стефановић, Никитовић 5, Печенковић 2, Ковачевић2.

Иако је првенство на самом почетку, следе два меча којa у великој мери могу одредити даљи ток такмичења. Следеће суботе долази у Чачак екипа „Прибоја“, а онда одлазак у Крагујевац  и меч са „Радничким 1950“.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.