Grad

УРУЧЕНЕ ОДЛУКЕ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА НОВО ЗАПОШЉАВАЊЕ

Данас је градоначелник Чачка Милун Тодоровић, у сали Скупштине града, уручио Одлуке послодавцима за доделу субвенција за ново запошљавање, по програму активне политике запошљавања локалне самоуправе. Ове године локална самоуправа је издвојила 14 милиона динара за ново запошљавање, за шта је конкурислао 67 послодаваца са потребом да запосли 95 лица.

– Међутим, новца је било за 57 захтева послодаваца и 61 незапослено лице, међу којима су и три особе са инвалидитетом, један самохрани родитељ и пет особа који су судском добили да се старају о деци, рекао је директор чачанске филијале Националне службе за запошљавање Саша Обрадовић. Директор је нагласио да је ово најстарија и најпопуларнија мера политике запошљавања у нашем граду. Захваљујући овој мери запошљавања, за 12 година је око 700 наших суграђана добило посао.

Према речима градоначелника Милуна Тодоровића, буџетом за 2018. годину Град Чачак је за мере активне политике запошљавања издвојио 40 милиона динара, а Влада Србије око 7,5 милиона.

– Желимо да се што више људи запосли у Чачку и да добије стални радни однос, наравно уз подршку локалне самоуправе и Владе Републике Србије. Оно што је добра вест је да је, у јулу ове године, по први пут број незапослених лица на заводу Националне службе за запошљавање Филијале Чачак испод осам хиљада, односно 7.940 лица.

Интензивно радимо на ангажовању домаћих инвеститора и инвенстиција, али и на страним инвестицијама – изјавио је градоначелник Тодоровић, и додао да су циљеви градског руководства високи, да се број запослених у ПИО фонду повећа, (да буде више од 35.000), и да се број незапослених смањи (да буде испод 6.000 лица незапослених, после овог мандата).

Н. Р.

Оставите одговор