Obrazovanje

УЧЕНИЦИ МАШИНСКО-САОБРАЋАЈНЕ ШКОЛЕ НЕ ПРЕКИДАЈУ УСПЕШАН ТАКМИЧАРСКИ НИЗ

ПОТВРДА РЕПУБЛИЧКО НАДМЕТАЊЕ У ТРСТЕНИКУ

– Миливоје Станковић, најбољи у такмичењу стругара, Матија Косовац, вицешампион међу глодачима. – Будући аутомеханичар Марко Пртењак заузео четврто место. – Врло запажене резултате постигла и два ученика смера бравар-заваривач

На Републичком такмичењу ученика машинских смерова у Трстенику, 12. и 13. маја, ученици чачанске Машинско-саобраћајне школе потврдили су успехе оставрене претходних година. У свим дисциплинама у којима су се такмичили средњошколци су показали завидна теоријска и практична знања, освојили пехаре и признања.

Успешан 3 М – Марко, Матија и Милија

– Задатак који сам добио претходно сам вежбао у школи, тако да сам га савладао без проблема. Конкуренција је била јака, али све се добро завршило. Надам се да ћу се после школовања бавити овим послом – каже Миливоје Станковић, ученик трећег разреда смера оператер машинске обраде на стругу.

Максималан број поена на тесту и одличан учинак на глодалици имао је Матија Косовац. Добио је задатак који је и немогуће завршити у датом времену за срењошколски узраст, али је његов укупни учинак завредео пласман на другом месту.

– Мој отац је глодач, тако да радим на глодалици од седмог разреда. Желим и ја да се бавим овим послом, од кога је могуће пристојно живети – већ размишља о будућности Матија, будући оператер машинске обраде.

Заједнички успех ученика и професора

Као и претходна два освајача водећих позиција у својим дисциплинама, Марко Пртењак зна да ће се бавити ауто-механиком. Он је био најбољи на Регионалном такмичењу, а у Трстенику је освојио максималан број бодова на теоријском знању.

– И у практичтичном делу сам урадио све како је требало, али била је јака конкуренција. Радили смо задатке на “Југићу 45” и Фијату пунто” – наводи Матија.

Спој теорије и праксе одавно је заживео у Машинско-саобраћајној школи. Резултати су посебно видљиви на такмичењима на којима ученици традиционално постижу добре резултате. Ученици и професори се надају успеху у Нишу, где ће наредног викенда бити одржано такмичење машинских струка, за ученике који похађају смерове графика и моделирање.

ИЗВЕСНА КУПОВИНА ЦНЦ СТРУГА?

Подршку дуалном образовању у Машинско-саобраћајној школи пружа и Градска управа Чачак. У најави је и куповина ЦНЦ струга, који би заокружио процес теоријског и практичног стицања знања.

– Градско руководство нам је чврсто обећало да ћемо добити око 10 хиљада евра за набавку ЦНЦ струга. Тако би смо заокружили образовни процес, а намеравамо да за неколико година Чачак буде центар машинске струке -наговештава Драгиша Петковић, организатор практичне наставе за машинску струку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.