Aktuelno Obrazovanje

У ГИМНАЗИЈИ ДОДЕЉЕНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Резањем колача и пригодним приредбама све основне и средње школе у Чачку, данас обележавају своју крсну славу Савиндан. У Гимназији је то била прилика и за уручивање Светосавске награде, из Фонда др Реље И. Недељковића, по једном најбољем ученику из сваког разреда за школску 2015/16. годину. Добитници новчане награде, од по 210 америчких долара, за претходну школску годину су: Марија Стошић, Анђела Обрадовић, Василије Јанковић и Јана Стојановић, најбољи ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда. Директор школе Иван Ружичић је подсетио да је др Реља Недељковић, који је преминуо 2007, као ученик Гимназије у Чачку, 1937. године добио Светосавску награду. Реч је о породици Недељковић из које потичу прва два ученика ове школе, из далеке 1837. године. Фонд др Реље И. Недељковића основан је 2005. године.

– Ово је лепа прилика да се професори, учитељи, ученици и родитељи још једном инспиришу оним што је радио Свети Сава, да истрају у заједничком послу, образовању и васпитању будућих нараштаја ове земље. Само заједничким радом, поверењем и пре свега вером да има смисла ширити знање и просвећеност, можемо бити на оном путу којим нас је Свети Сава одавно повео. Ово је и прилика да најавимо да је 2017. за Гимназију година два велика јубилеја. У октобру ћемо прославити 180 година од оснивања школе, а обележићемо и девет деценија од како је ова зграда отворена – подсетио је директор Ружичић.

Ове године домаћини славе били су Раде и Зорица Пејовић. После резања колача, уследила је Светосавска академија коју су припремили ученици и професори Гимназије.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.