Aktuelno

У МРЧАЈЕВЦИМА ОД ПЕТКА ДО НЕДЕЉЕ – 16. ”КУПУСИЈАДА”

Судећи према интересовању, телефони су усијани, тражи се смештај више, очекујемо веома добру посећеност, каже Војин Јаковљевић, директор Туристичке организације Чачак

Прошлогодишња ”Купусијада” била је изузетно посећена. Организатори и мештани Мрчајеваца сагласни су да је једна од три најбоље. Судећи према интересовањима претходних дана, прошла година би могла да буде надмашена.

– Интересовање је велико, јављају се људи са свих страна, наши телефони су усијани, тражи се смештај више. Очекујемо веома добру посећеност – нада се Војин Јаковљевић. Како је рекао, још пре два месеца Градска управа за урбанизам издала је у закуп све парцеле. За изнајмљивање простора били су заинтересовани и угоститељи из других градова.

– Сваки дан ће бити испуњен аматерским и естрадним програмом. Окупићемо и све дечје ансамбле у Моравичком округу. Они ће имати наступ у суботу. Новина је и да ће бити дан више за естрадне звезде. Била је то жеља гостију, домаћина и угоститеља – најавио је Војин Јаковљевић.

У Мрчајевцима је при крају обнова Дома културе. Завршен је и пројекат за уређење простора на коме се одвијају све активности.

– Догодине ће да буде много лепше. За организацију ”Купусијаде” из градског буџета је опредељено 2.200.000 динара. Морамо рећи да добар део тог новца буде враћен, највише наплатом простора за издавање – напоменуо је Љубиша Спасовић, председник Организационог одбора “Купусијаде”.

До јуче, када су организатори и покровитељ, Градска управа Чачак, најавили на конференцији за новинаре сва дешавања у Мрчајевцима наредна три дана, већ је пријављен солидан број такмичара у припремању киселог купуса у свим категоријама.  У категорији ”цело село кува” јавило се 15, ”екипа и појединци” 18 и осам ”угоститеља”.

– Сваке године настојимо да унапредимо организацију ”Купусијаде” и жеља нам је да та манифестација окупи што више посетилаца – рекао је Владан Милић, пооћник градоначелника Чачка.

Град Чачак је и ове године покровитељ манифестације. Генерални спонзор је бањалучки ”Нектар”. Организатори Туристичка организација и Организациони одбор ”Купусијаде”.

Иако почиње дан раније, званично отварање биће у суботу, 15. септембра, у 18 часова. ”Купусијаду” ће отворити Зоран Касаловић, државни секретар Министрства за државну управу и локалну самоуправу, а у име домаћина, Милун Тодоривић, градоначелник Чачка.

Проглашење најбољих кувара је последњег дана, у недељу, 16. септембра.

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ

И ове године Чачани и остали гости моћи ће три дана да искористе бесплатан превоз до Мрчајеваца. Место поласка је Аутобуска станица Чачак, а повратка Аутобуска станица Мрчајевци.

Петак:

Поласци – 18:00 и 19:00.

Повратак – 20:00 и 22:00.

Субота:

Поласци – 16:00, 17:00, 18:00, 19:00.

Повратак – 18:00, 19:00, 21:00 и 23:00.

Недеља:

Поласци – 16:00, 17:00, 18:00 и 19:00.

Повратак – 19:00, 20:00, 21:00, и 22:00.

ПАРКИНГ 150 ДИНАРА

Целодневна услуга паркирања коштаће 150 динара. Како најављују организатори, неће моћи да буде скупље ни на приватним парцелама.

– Прошле године су поједини користили гужву и подизали цене. Овога пута, неће моћи. Може да буде само јефтиније или бесплатно, никако скупље – напоменуо је Љубиша Спасовић.

 

Оставите одговор