Grad

У ПРВОМ КРУГУ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ВИШЕ ОД 11 МИЛИОН ДИНАРА

КОНКУРС И ДАЉЕ ОТВОРЕН ЗА РЕГИСТРОВАНА ДОМАЋИНСТВА

– Уговор о додели подстицајних средстава потписала 102 произвођача. – Најзаинтересованији су за куповину трактора, противградних мрежа, система за наводљавање…

За доделу подстицајних средстава у пољопривреди из градског буџета је издвојен 41 милион динара. У првом кругу, за пољопривреднике који су конкурисали у априлу и мају, потрошено је 11.380.000. Регистровани произвођачи могу конкурисати за доделу подстицајних средстава и наредних месеци, најкасније до 14. септембра, уколико до тада буде још расположивих средстава.

– Позивам пољопривреднике да дођу у Гардску управу за локални економски развој, потраже савет и сазнају која им је документација неопходна да би конкурисали. Детаљније се могу распитати у канцеларији 214. Велику помоћ могу им пружити и центри за развој села. Критеријуми нису преоштри, што потврђује и податак да је прошле године поднето 340, а одобрено 310 захтева. Градска управа и пољопривредне саветодавне службе су одлично одрадиле свој део посла. Преостало је скоро 30 милиона динара за произвођаче који су конкурисали у јуну, или ће то тек учинити. Од 300 до 500 хиљада је максималан износ, одобраван у првом кругу. Захтеве за највише износе поднели су пољопривредници за куповину трактора, противградних мрежа, система за наводњавање ”кап по кап”, за укрупњавање поседа, набавку телади – навео је Мирослав Робајац, председник градске Комисије за доделу подстицајних средтава у пољопривреди.

Уговоре о додели подстицајних средстава, данас су у Сали Скупштине града, потписала 102 пољопривредна произвођача. Сталну помоћ и подршку обећао им је и градоначелник Чачка.

– Искористите све погодности, као и прилике за усавршавање. Увек ћемо бити ту за вас, не само за доделу подстицајних средстава, већа за изградњу инфраструктуре и свега што је неопопходно за живот на селу. Хвала за све што сте до сада учинили за пољопривреду у нашем крају – поручио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Произвођачи могу конкурисати и за доделу подстицајних средстава Министрства пољопривреде, углавном за набавку нове механизације. Ту могућност је прошле године искористио и Мирослав Робајац из Пријевора. Ових дана стигао му је нови трактор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.