Grad

У Пријевору скуп научника из Индије, Русије и Србије

Пријевор је ових дана домаћин дводневне Међународне конференције „Управљање квалитетом и поузданошћу“. Јуче и данас више од 150 научних радника из три земеље, Индије, Русије, Србије, у пријеворском Истраживачком центру „DQM“, представило је истраживачке радове из више области, заштите животне средине, саобраћаја, привреде…

– Ово је изузетна прилика да наши научни радници размене искуства са колегама из других земаља. Конференција се одржава 21. пут, али раније није препознат рад ових стручњака, бар не на начин на који ми желимо да промовишемо науку и научна истраживања – изјавио је Игор Трифуновић, председник Скупштине града. Заједно са помоћницом градоначелника Мирјаном Ђоковић и градским већником Душаном Радојевићем, Трифуновић је приредио пријем за госте и домаћине Међународне конференције.

Градска управа и Туристичка организација Чачак показаће учесницима најзанимљивије садржаје у граду и околини.

Гости су домаћинима упутили захваланост и похвале за гостопримтво, али искористили су прилику и да укажу на теме које су свима итекако битне.

– Бавимо се истраживањима безбедности железничког саобраћаја. У прошлом веку забележено је 56 великих несрећа. Нека предвиђања указују да би у овом могло да их буде 200. Зато радимо на безбедности железница и чини се да су Сједињене Државе на путу да пронађу решење које би свима могло да пружи већу сигурност – навео је Igor Borisovich Shubinskiy, научни радник из Русије, који се бави безбедностима европских државних железница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.