Kultura

У Уметничкој галерији отворена изложба „Аквизиције I / 2015 – 2017“

АКВИЗИЦИЈЕ  I / 2015 – 2017.
У Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ у уторак 13. фебруара у 19 часова је отворена изложба Аквизиције  I / 2015 – 2017. У протекле три године Збирни фонд Галерије увећан је за 72 експоната, од којих је половина откупљена по конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије, док је значајно истаћи да је друга половина радова добијена на поклон од самих аутора, дародаваца те и колекционара.


С обзиром на број експоната и њихов вишемедијски карактер, тематску и стилску разнородност, изложба Аквизиције ће бити реализована кроз неколико делова, како би се омогућило прегледније сагледавање појава и израза прибављених радова и њихових аутора. Управо отворена изложба је прва у низу представљања аквизиција.
На изложби Аквизиције I /2015 – 2017, заступљено је 15 уметника чији радови припадају збирци Савремена уметност: Бојан Бем, Чедомир Васић, Звонимир Сантрач, Шемса Гавранкапетановић, Милета Продановић, Маргарета Јелић, Коста Богдановић, Селма Ђулизаревић, Милош Томић, Горан Делић, Милован ДеСтил Марковић, Јован Чекић, Дим Тим, Драга Јовановић и Татјана Илић.
Изложба траје до 16. марта 2018.


Кустоскиња изложбе: Марија Радисавчевић Раковић
На отварању изложбе је наступила Кућна Музика

Галерија ће током празника и викенда (15 – 18. фебруар) бити отворена за посетиоце од 11 до 14 часова.

Оставите одговор