Aktuelno Sport

У ЧАЧКУ ПОНОВО УЛИЧНА ТРКА

Данас је у сали Градског већа одржана конференција за новинаре која је била посвећена изузетном атлетском догађају који ће сутра бити одржан у нашем граду “ТрциЧа“.

  • Сви ми који смо ангажовани око организације смо прешли трновит пут, јер ништа слично није било одржано и били смо без искуства, али могу да кажем да ће све бити на највишем нивоу. Остало је још мало да се уради и то ћемо завршити у току данашњег дана, тако да ће до сутра све бити спремно. Желим да се захвалим свим из организационог одбора, комплетној локалној самоуправи и многим нашим пријатељима који су помогли трку. Сам долазак Вере Николић, наше прослављене атлетичарке, за нас је изузетна част, а сутра ће у Чачку бити још еминентних гостију и надам се ћемо послати једну лепу слику са ове манифестације – рекао је Иван Чвркић, председник организационог одбора “ТркеЧа“.

Припреме су трајале непуна три месеца и пријављено је више од 600 учесника, а целокупан догађај представља најаву полумаратонске трке, која ће први пут бити одржана у Чачку током наредне године.

  • Није било лако донети одлуку о подршци у организовању једне овако велике трке, чије одржавање доноси велики ризик. Међутим, када смо видели ентузијазам и жељу господина Чвркића да се обнови једна манифестација која је својевремно била нешто по чему се Чачак препознавао, дали смо позитиван одговор и са своје стране ћемо учинити максимум да све протекне у најбољем реду и надам се да ће ово прерасти у традицију која више никада неће бити прекидана – изјавио је Немања Трнавац, члан Градског већа задужен за спорт.

Позиву да буде гост ове трке са посебном радошћу се одазвала једна од наших најбољих атлетичарки свих времена, некадашња светска рекордерка на 800 метара, Вера Николић.

  • Мени је драго да се Чачак поново враћа на оно место које је некада заузимао, када је имао своју препознатљиву атлетску трку. Захвална сам свим људима који су поново покренули ову манифестацију која је од велике важности за нашу децу. Овом приликом апелујем на младу генерацију да остави мобилне телефоне и почне да се бави атлетиком, јер то представља основу сваког спорта. Не морају да остану у њој. Могу да наставе да се баве неким другим спортом, али само да се склоне са улице и да стекну здраве животне навике – поручила је легендарна атлетичарка Вера Николић, која је ову прилику искористила да подсети колико је свима из њене генерације значио Радмило Мишовић и да Чачани могу да буду поносни што им је он суграђанин.

Сви учесници данашње конференције позвали су Чачане да  изађу на улице и дају подршку такмичарима, а самим тим допринесу лепој слици Чачка која ће отићи у свет.

Програм почиње сутра у 10 часова, када стартују трке најмлађих. У 11 часова је свечано отварање, а затим крећу трке на пет и десет километара. Главне градске улице биће затворене од 9:30 до 13 часова.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.