Фабрика фудбала

Председник Ненад Неци Станковић о ФК БИП

 

И у мају 2016. ФК БИП организовао је већ традиционални, осми Меморијални турнир „Јован Гојковић и Владимир Токовић“. Учествовало је осам пионирских селеција фудбалских клубова Црвена звезда, Војводина, Борац… Наравно, дошао и грчки Ираклис, у коме је Јован играо пред крај живота. Похвале за организацију турнира стигле су од гостију и публике, којих је тог дана било у великом броју.

– БИП је поново успео да промовише дечје фудбал, фер плеј игру, пријатељство. Што је најважније, деца су се дивно дружила. Надамо се да ћемо и у 2017, уз помоћ Градске управе и наших пријатеља, успети да организујемо добар тарнир и наставимо да чувамо успомену на сјајне фудбалере, а пре свега велике људе – каже Ненад Станковић.

Фудбалски клуб БИП данас се такмичи са пионирском, кадетском и омладинском селекцијом у лигама под окриљем Фудбалског савеза региона Западне Србије. Све три екипе су годинама у врху тих такмичења.

– Морам истаћи да од летос наша два играча, Урош Миловановић и Павле Петровић, играју у београдским клубовима. Урош је у ОФК Беогарду, а Павле у ФК Рад. То је и суштина нашег постојања. Осим што смо успели да их склонимо децу са улице и васпитавамо да буду добри људи, успевамо и да их фудбалски оспособимо за највеће српске клубове – напомиње Станковић.

okupljanje

Осим играча, ФК БИП је у последње време познат и по усавршавању тренера који су већ присутни на фудбалској мапи и који ће убудуће представљати велика имена.

– Реч је о младим људима који су се едуковали у нашем клубу и стицали почетна тренерска искуства, попут Бранка Божовића, Зорана Маричића, Милана Јовановића, Зорана Савића… Нешто искуснији су Мића Ковачевића, Нешко Миловановић и иконе нашег клуба Милутина Марушића. Реткост је да неко, попут Марушића, остане шест година у једном клубу.

Захвалио бих својим сарадницима који већ година омогућавају деци из нашег града да тренирају у најбољим могућим условима у Чачку, под диригентским палицама најбољих тренера и педагога. Хвала свим донаторима, спонзорима који својим прилозима током године омогућавају да овај клуб и даље постоји.

Велику захвалност дугујемо и Градској управи и Комисији за спорт који сваке године одвајају не мала средства и помажу одржавање турнира и функционисање клуба – навео је председник ФК БИП.

 

Оставите одговор