Aktuelno Dragačevo

ФЕСТИВАЛ „ДАНИ КУЛТУРЕ У ГУЧИ“ -28, 29. АПРИЛ

Удружење „Омладина Драгачева“ и Библиотека општине Лучани у Гучи, уз подршку удружења „Угоститеља“ из Гуче, организују 28. и 29. априла културно-уметничку манифестацију „Дани културе у Гучи“.
На овом јединственом догађају гости ће имати прилику да виде и чују: позоришне представе, поезију, филмску уметност, ликовне радионице, књижевне трибине, музичке концерте док ће се као специјални гост фестивала појавити наш прослављени драмски уметник Тихомир Станић.

Идеја за овакву манифестацију је настала као потреба да се организује културни догађај који ће да пошаље јасну поруку да Гуча није само Сабор трубача, већ је место које има и доста талентоване омладине, препуне иновативних идеја, које могу да подигну културну свест у Гучи и околини.
„Омладина Драгачева“ је првенствено настала као спонтана скупина младих људи, који су најпре у Гучи оргaнизовали неколико историјских трибина, затим поетских и књижевних вечери, рачунајући и поетско вече у Кући Ђуре Јакшића у Београду, у децембру 2017. године. Да би се у фебруару ове године и званично регистровала као удружење у Агенцији за привредне регистре Републике Србије.

Такође није случајно што се овај фестивал дешава баш у пролеће те је као симбол манифестације узета ЛАСТА, симболично названа ДАНИца, као аутентичан весник пролећа.
Знамо да једна ласта не чини пролеће. Такође смо свесни да ни ова наша једна можда неће донети “пролеће” на културној сцени нашег краја.
Али једна ласта увек мора да буде прва!
Видимо се 28. и 29. априла!
Улаз је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.