Kultura

Филмски програм Дома културе

Филмски програм Дома културе

КОЛЕТ  В. Британија, САД, 2018, 111 мин, биографски, драма)

Истинита прича о Сидони-Габриел Колет, која се након удаје за успешног париског писца Виллија сели из своје куц́е у руралном делу Француске у урбани и уметнички сјај Париза. Убрзо, Вилли убеђује Колет да пише под његовим именом. Колет започиње полуаутобиографски роман о духовитој и пркосној девојци са села по имену Клодин, стварајући бестселер и културну сензацију. Колетина борба са креативним власништвом и родном равноправношћу доводи до превазилажења друштвених ограничења, револуције књижевности, моде и сексуалног изражавања.

Улоге: Кира Најтли, Фиона Шо, Доминик Вест
Режија: Вош Вестморленд

Понедељак и уторак 11. и 12. фебруар
Велика сала у 20:00

ПРОМИЛ ДО КРАЈА  (САД, 2018, 97 мин, комедија)

Имућни брачни пар Франк и Ненси одводе ћерку на престижни колеџ, да би сутрадан сазнали да су банкротирали. Након пијане ноћи, суочавају се са неколико лоших потеза до којих их је алкохол довео. Упуштају се у малверзације како би своје материјалне тешкоће покушали да сакрију од својих пријатеља и пословних партнера, па и од рођене ћерке.

Улоге: Алек Болдвин, Селма Хајек, Џо Манђанијело
Режија: Фред Волф

Понедељак и уторак 11. и 12. фебруар
Велика сала у 18:00

КО СЕ БОЈИ ВУКА ЈОШ 2 (Русија, 2018, 80 мин, анимирани, синхронизован)

У градићу у коме овце и вукови живе у миру, појављују се два госта, поларна лисица и мала овца. Нико и не сања у какав проблем ће упасти захваљујући њима. Сви ће морати да се удруже да би пребродили опасност…

Улоге: Петар Стругар, Инспектор Блажа и Срђан Динчић
Режија: Владимир Николајев

Понедељак и уторак 11. и 12. фебруар
Велика сала у 16:00

Оставите одговор